Вечірні молитви на сон грядущим: читання будинку для початківців християн

Вечірні молитви на сон грядущим: читання будинку для початківців християнНічні дитячі страхи приходять від небажання читати молитовник перед відходом до сну. Душа дитини стає вразливою. У православ’ї для християн існують певні правила. Вони повинні дотримуватися пости, шанувати заповіді Божі, регулярно відвідувати храм, щодня читати ранкові молебні і вимовляти вечірні молитви на сон грядущим, для початківців це може здатися складним, але насправді через подолання труднощів сходить в душі благодать.

Молебень перед сном

Вечірні молитви на сон грядущим: читання будинку для початківців християнСплячий чоловік особливо вразливий перед нечистими силами. Гріховні думки, дурні бажання, бісівські спокуси частіше приходять вночі. Ось чому важливо правильно вимовляти молитву перед сном православну, розставляючи всі наголоси і паузи, навіть якщо читання відбувається на старослов’янській або церковнослов’янській мові. Вечірня захищає і тіло, і дух від диявольських підступів.

  • Вступ. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
  • Предначинательная коротка. Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистыя Твоєї Матере і всіх святих, помилуй нас. Амінь.
  • Царю небесний.
  • Трисвяте, після чого «Слава і нині».
  • Молитовна пісня до Пресвятої Трійці.
  • Молитви перша і четверта святого Макарія Великого.
  • Звернення до Святого Духа.
  • Моління святого Іоанна Златоуста.
  • Молитва до Господа нашого Ісуса Христа.
  • Кондак Пресвятої Богородиці.
  • Молитва Ангелу-Охоронцю.
  • Молитви святого Іоанникія і Івана Дамаскіна.
  • Сповідання гріхів повсякденне.
  • Остаточна.
  • Обставини можуть скластися таким чином, що людині не вистачить часу або сил озвучити всі необхідні священні тексти. Тоді можна прочитати молитву на ніч перед сном коротку. Краще щиро і від щирого серця сказати Богу кілька слів, ніж бездумно і без користі для душі вимовляти кілька аркушів.

    Роз’яснення деяких текстів

    Вечірні молитви на сон грядущим: читання будинку для початківців християнМає сенс дати тлумачення вечірніх молитов. Адже віруючий повинен чітко розуміти, про що саме йде мова в бесіді зі Всевишнім. Якщо якісь моменти все ж залишилися незрозумілими, слід звернутися за допомогою до духовного наставника.

  • Царю небесний. Звернення йде до Святого Духа. Він наставляє грішників на шлях істинний. Благаючий кличе його на допомогу, просить очищення і неодмінного його присутності.
  • Молитви до Богородиці. Діва Марія не залишила рід людський навіть після того, як був розп’ятий її єдиний непорочно зачата син, наш Спаситель. У своєму зверненні до Матері Божої ми не просто просимо заступництва, але і каємося у вчинених грехопадениях.
  • Трисвяте. Трійця, тобто сильний союз, що складається з 3 різних ликів, воплощающихся в єдиному обличчі. Сам Бог вічний і людству дарує життя безсмертне. По закінченні слід славити Святу Трійцю, підтверджуючи, що кожній частині підлягає однакову прославлянню. Далі йде прохальна частина, коли людина намагається попросити милості і прощення.
  • Благання До Господа. Цими словами ми показуємо Богові своє смирення. Знаємо який він человеколюбчий і великодушний і смиренно молимо про прощення.
  • Молитва Івана Золотоустого. Цікава вона тим, що складається з двадцяти чотирьох маленьких молитовок, по одній на кожну годину доби. У них прихований сенс життя духовного. Вони допомагають розуміти священні тексти і бути старанним в молінні.
  • Ангелу-охоронцю. Невидимий захисник буде охороняти наш спокій від злих духів і демонів, поки ми спимо.
  • Сповідання гріхів повсякденне. Перемогти зло і полегшити існування можна за допомогою щоденного покаяння. З тими благодать Господня, хто щиро оплакує свої гріхи. На сповіді всі гріхи відпускаються, прощаються, але людина має пам’ятати кожен свій поганий вчинок, кожну гріховну думку, щоб постійно молити про прощення і не повторювати зроблених помилок, перестати ненавидіти оточуючих, не посметь образити ближнього, пробачити всіх ворогів і недругів, навчитися любити і бути коханим.
  • Вечірнє правило потрібно не тільки для того, щоб здобути заспокоєння душі, але і для того, щоб осмислити минулий день, зізнатися у гріхах, покаятися і попросити прощення. Моління — краще позбавлення від смутку і туги, яке здатне повернути спокій і умиротворення, подарувати міцний спокійний сон.

    Все про молитву оптинских старців

    Вечірні молитви на сон грядущим: читання будинку для початківців християнОкремо варто вечірня молитва оптинских старців. Вони вчили, що молитися — це обов’язок віруючих, яка ні в якому разі не повинна бути обтяжливою і стомлюючої. Тропарі, кондаки і канони повинні вимовлятися з благоговінням, а душа — відкрита для поблажливості благодаті. Краще скоротити час служіння, але здійснити обряд від чистого серця. Тексти молебнів мешканців Оптиної пустки складалися тисячоліттями, і кожна фраза несе в собі особливий сенс, наділена великою мудрістю. З цими віршами набагато простіше пізнати глибину основ православної віри.

    Іноді миряни запитують священика питання: «чи Можна слухати християнські богослужіння в аудіоформаті». Звичайно, можна. Все, що спрямовано на славу Господа, не заборонено російською церквою. Але вечірній намаз (переклад, так мусульмани називають молитву) повинен відбуватися від першої особи, це все ж діалог. А таїнство бесіди порушувати не варто.

    Настанова - Корисні поради