Сильна материнська молитва про дітей

Сильна материнська молитва про дітей

Слухати або читати онлайн сильну православну материнську молитву про дітей, їх здоров’я російською мовою. При яких хворобах допомагає материнська молитва про дітей, кому звертати свої благання? Про все докладніше в даній статті.

Зміст статті

  • 1. Чому молитва матері вважається сильною
  • 2. Навчіть дітей поваги
  • 3. Не дратуйте дітей ваших
  • 4. Поради священиків матерям, моляться про дітей
  • 5. Як молитися, щоб були плоди
  • 6. Сильні материнські молитви про дітей та їх здоров’я при хворобах
  • 7. Як розрізнити, чи правильно молишся?
  • 8. Образ фарисея
  • 9. Образ митаря

Про те, що материнська молитва найсильніша, з дна моря дістане, знають багато. Але як зробити молитву про дітей саме такий, відомо далеко не всім. Як досягти успіху батькам, щоб піклуючись про чаді, мали успіх, могли дійсно допомогти, врятували від необдуманих кроків і помилок. Якщо звертаєтеся до Небесним Силам, необхідна впевненість, що праця не даремна, прохання виповниться, турбота про дитину принесе гідні плоди.

Сильна материнська молитва про дітейКоли я бачу перед собою картину:
Заплакану, згорблену мати,
А поруч — гордого, пихатого сина,
Від усієї душі мені хочеться сказати:

«Ви, матері, що мають сина,
Прострите ваші руки до небес —
І вірте, що ваші молитви сильні
Творити і після смерті чудеса!..

Ви сини, забули про Бога,
Погляньте на молиться мати
І встаньте поруч, щоб у своїй дорозі
Вам ці сльози не довелося потиснути!

Чому молитва матері вважається сильною

Бог показав людям, яка Його Любов. Він віддав Сина, визначивши до страждань і смерті, заради торжества Порятунку. Найсильніша молитва з принесенням себе в жертву. Саме така у батьків, особливо у матері. Там немає користі або особистої вигоди.

Вона так само готова принести на вівтар благополуччя чада своє життя. У вогонь кинеться, не думаючи про себе, лише б жив її дитина. Тому їй (люблячому батькові) дана особлива влада над дітьми.

Заповідь про шанування батьків дітьми, несе в собі обітницю. Слухняним і чемним дітям обіцяні довгі літа. Якщо син або дочка нехтують батьками, ображають, насміхаються, не шанують, то вкорочують собі життя, ризикуючи не дотягнути до старості. Навряд чи знайдеться що-небудь вище материнської любові, а отже, сила її молитви перевершить інші. Нехай діти знають і розуміють це з раннього дитинства.

Не дратуйте дітей ваших

Даючи батькам владу над дитиною, Господь попереджає: Батьки, не дратуйте своїх чад. Заохочуйте в любові до навчання і пізнання Христову. Тоді ті виростуть добрими і слухняними, будуть з розумінням користуватися благами світу. Не можна гніватися на дітей, доходячи до прокльонів, принижень, образ, злих побажань.

Сильна материнська молитва про дітейПоступаючи так, замість благословенній життя, прирікаєте невинних на хвороби і скорботи. Коли матері або батьки забувають про це, зростаюча молодь зневажає старше покоління, несе горе оточуючим. Гине, не може дати дітям благочестивого виховання, якого не отримала сама в свій час. Тому Бог закликає батьків бути розсудливими, насамперед, дорослих.

Примітка: Матері, батьки не можуть дати дітям те, чого не мають самі. Щоб молитва берегла і захищала дітей, треба вести відповідну життя. Віруючи, вдаючись всьому доброму, кристаллизуя в собі вчення Христа, набувається життєздатне покоління. Якщо є Світло в матері, тоді і дитина здатна його прийняти.

Поради священиків матерям, моляться про дітей

На жаль ми не святі, тому молячись про дітей, хай їм 3 роки або вже 50 років – це не важливо, повинні змінитися самі. Не в наших силах змінити життя дитини, виправити його, але для Бога немає нічого не можливого. Просячи за чад, треба повністю довірити його піклування Небесним Заступникам.

Сильна материнська молитва про дітей

  • Якщо батьки і діти довго жили, не знаючи Бога. Як тепер молитися?В молитвах просять про напоумлення дитини, щоб Господь направив його шляху, наставив, змінив свідомість. Втративши дітей, виявите ретельність у вихованні онуків, приведіть їх до Бога (в храм). Довірте всі Силам Небесним, часто (кожен день) моліться. Результат буде, хоча і не відразу, доведеться багато працювати, надолужувати згаяний час.
  • Чому треба довго молитися, використовуючи довгі тексти, витрачаючи багато часу і сил? Якщо відключити водопровід, а потім пустити воду, вона буде спочатку іржавої і брудною. Так і рідкісні (короткі) молитви. Мати повинна «напитися» чистої води сама. Тільки так вона зможе напоїти дитину благородним напоєм. Не маючи в собі благодаті, як залучите допомогу Господа, Богородиці або Святих?
  • Кому молитися (крім читання Акафістів Богородиці) про щасливе заміжжя дочки, якщо за плечима вже є один невдалий шлюб?Вдамося до преподобної Єфросинії – дружині князя Димитрія Донського. Вони мали 12 дітей, досягнувши святості. На гробниці освячують паски для зачаття. За молитвами до них зміцнюються шлюби, даруються діти, в сім’ях зберігається мир і благополуччя.
  • Як зробити дітей щасливими?Щасливі ті діти, про яких молиться, в першу чергу, мати. Без такої підтримки можна досягти матеріального благополуччя, але особистого миру, спокою, щастя не буде. Якийсь старець говорив про причини неблагополучних сімей. За них ніхто не молиться. Раніше, коли помирала мати, діти розуміли, що не стало молитвениці за них. Тепер треба брати її праця на себе.
  • Як допомогти дитині, коли щось не виходить?Наприклад, не складаються нормальні стосунки з іншими, не дається навчання, постійно виникають проблеми на роботі. Якщо запитати про це священика, він відповість: «Допоможе материнська молитва, причому слізна».
  • Примітка: Матері отримали від Бога особливий привілей – молитися про дітей. Бог завжди чує їх прохання. Навіть за претерпение родових мук, очищає від гріхів, на зразок Таїнства Хрещення. Народжуючи, стаємо святими! Тому ж ради родження дітей так цінується, а аборти, навпаки, збільшують душу гріхами. Щоб молитися про щастя живого, треба принести покаяння за смерть не народженого. Інакше прохання може не здійснитися.

    Як молитися, щоб були плоди

    Щоб праця матері (будь-якого молиться) приносив необхідні плоди, треба не просто, щось просити у Бога, але самим прийти в потрібний стан. Від нього залежить, як скоро виповниться прохання. У батьків є особливі обдарування, але й вони повинні розуміти, в чому полягають вимоги до православної молитви, яку Господь приймає.

    Сильні материнські молитви про дітей та їх здоров’я при хворобах

    Материнська молитва до Пресвятої Богородиці

    Сильна материнська молитва про дітей

    Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх отроків, отроковицю і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, виконай їх у страху Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському розсуд Твоєму, яко Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

    Матір Божа, введи мене в образ Твого нєбєснаго материнства. Уврачуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами завдані. Вручаю дитя моє цілком Господа мого Ісуса Христа, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

    Материнська молитва до Миколая Чудотворця

    Сильна материнська молитва про дітей

    Про наш добрий пастирю і Богомудрий наставниче, святителю Христовий Миколає! Почуй нас, грішних, що моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє: виждь нас немічних, отвсюду уловляемых, усякого блага позбавлених й розумом від малодушності помраченных: потщися, угодниче Божий, не оставити нас в гріховному полоні бути, так не будемо в радість нашим ворогом і не помремо в лукавих деяниих наших.

    Моли за нас недостойних Содетеля нашого і Владику, Емуже ти зі безплотными лики предстоиши: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому веце, так не віддасть нам за справою нашим ,і за нечистоту сердець наших, але по Своїй доброті віддасть нам.

    На твоє бо клопотання уповающе, твоїм заступництвом хвалимось, твоє заступництво на допомогу закликаємо, і до пресвятому образу твоєму припадающе, допомоги просимо: визволи нас, угодниче Христовий, від зол знаходять на нас, та заради святих твоїх молитов не обымет нас напасти, і так не загрузнемо в безодні греховней і в тіні пристрастей наших.

    Моли, святителю Христовий Миколая, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне житіє і відпущення гріхів, ж нашим душам спасіння і велику милість, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

    Молитва Ісуса Христа

    Сильна материнська молитва про дітей

    Господи Ісусе Христе, буди милість Твоя на дітях моїх (імена). збережи їх під покровом Твоїм, покрий від усякого лукаваго похоті, отжени від них усякого ворога і супостата, відкрий їм вуха й очі сердечныя, даруй розчулення і смирення серцям їхнім. Господи, всі ми створіння Твоє, пожалій дітей моїх (імена) і зверни їх на покаяння. Спаси, Господи, і помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їм розум світлом розуму Євангелія Твого і настави їх на стежку заповідей Твоїх, і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, бо Ти є Бог наш.

    Молитва святої великомучениці Варварі

    Свята славна і всехвальная великомучениці Христова Варваро! Собраннии днесь в храмі твоєму Божественнем людие і раці мощей твоїх покланяющиися і з любов’ю целующии, страждання ж твоя мученицька і в їх Самого страстоположника Христа, котрий і дав нам тобі, не точию еже в Нього веровати, але і іже по Ньому страдати, похвалами ублажающе, молимо тя, відома бажання нашого ходатаице: моли з нами і про нас умоляемаго від Свого милосердя Бога, так милостивно почує нас, просять Його благостыню, і не залишить від нас вся до спасіння і житію нуждная прохання, і дарує християнську кончину живота нашому безболезненну, непостыдну, мірну, Божественних Таїн причастну, і всім, що на всякому місці, в усякій скорботі і обстоянии, що потребують Його чоловіколюбства і допомоги, велику Свою подасть милість, та благодаттю Божою і твоїм теплим заступництвом, душею і тілом завжди здоров’ї пребывающе, славимо дивнаго у святих Своїх Бога Ізраїлевого, не удаляющаго допомоги Своєї від нас, завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

    Молитва про дітей Ангелу Хранителю

    Ангеле Божий, хранителю мого чада (ім’я) святий, на дотримання його (її) від Бога з неба даний! Старанно молю тебе: ти його (її) днесь просвіти, і від усякого зла збережи, до благого діяння настави, і на шлях спасіння направи. Амінь.

    Як розрізнити, чи правильно молишся?

    Сильна материнська молитва про дітейКоли людина молиться, вона починає змінюватися. Його вчинки, реакція на чиїсь дії стають іншими. Від того, які ці зміни, можна судити про те, чи правильно людина розуміє, чим він займається, так його плідна праця. Судячи з цих дій можна зрозуміти, які помилки допущені ним.

    Про це попереджає як Сам Господь і Святі отці, навчаючи плідною, а не марною молитві. Самим яскравим прикладом служить притча про фарисея і митаря. Так як, багатьом ці образи мало про що говорять, вдамся до сучасних і більш зрозумілим.

    Образ фарисея

    Уявіть собі молитви християнина, який має багато знань, прочитав біблію, святих отців, ходить регулярно храм, і вважає себе істинним віруючим людиною, що стоїть однією ногою в Раю. Відчуваєте в ньому гордість? Така і його молитва, змішана з марнославством:

  • Якщо, наприклад, такий молиться в храмі, і перед ним хтось встане, або штовхне, або зробить зауваження – він впадає в гнів, починає злитися, дратуючись і засуджуючи неосвіченого «кривдника».
  • Так само і вдома: хто з ближніх перебиває або відволікає від молитви, приписується до одержимим диявольськими силами, які спрямовані проти «благочестивого» заняття. З такими спілкується гнівно і раздражительно.
  • Це образ фарисея. Якщо відчуваєте щось подібне: впадаючи в роздратування відразу ж після (під час) молитви, значить, гординя долає, і таке звернення не угодно Богові. Бачачи в собі це, вибачте, як можна частіше (у короткій, можна Ісусової молитви), позбутися від цієї пристрасті.

    Образ митаря

    Митар – збирач податків, який бере більше, ніж належить за законом. До сучасного способу митаря підійде даішник, бере хабарі. Він розуміє, що є злодієм, обманюючи державу, водіїв. Усвідомлює провину перед Богом.

    Тому йому соромно підвести очі до Неба, і просити щось у бога, крім милості. Він молиться такими словами: «Боже, милостивий будь мені грішному». Щиро кається у своїх вчинках молитовник, угодний Богові, який прощає йому гріхи, і дає Благодать для боротьби з пристрастю сріблолюбства.

    Висновок: Плоди приносить молитва, яка ближче до слів, вимовлених митарем, тобто до такого стану душі. Фарисейське розташування далеко відстоїть від виконання просимого у Бога. Смиренна молитва виконується, а горда відкидається. Якщо мати не бачить своїх гріхів, провини в тому, що у дитини проблеми, в ній немає самого головного – смирення.

    Настанова - Корисні поради