Псалом 90: текст молитви російською мовою

Псалом 90: текст молитви російською мовою

Слухати онлайн або читати текст молитви Псалом 90 російською мовою. Молитва Псалом 90 — дуже сильна молитва від попадання під поганий вплив самого різного прояву!

Живий у допомозі Вышняго, в даху Бога Нєбєснаго прийде. Каже Господеви: Заступник мій єси і Притулок моє, Бог мій, і надіюся на Нього. Яко Тієї позбавить тя від мережі ловчи, і від словесе мятежна, плещма Своима осінить тебе, і під криле Його надеешися: зброєю обыдет тя істина Його. Не убоишися від страху нощнаго, від стріли летящия у дні, від речі у тме преходяшия, від сряща, і біса полуденнаго. Впаде від країни твоєї тысяща, і тма одесную тебе, до тебе ж не приближится, обаче очима твоима смотриши, і відплата грішників узриши. Яко Ти, Господи, надія моя, Вышняго поклав єси притулок твоє. Не прийде до тебе зло, і рана не приближится телеси твоєму, яко Ангелом Своїм заповесть про тебе, сохранити тя в усіх путех твоїх. На руках возмут тя, та не коли преткнеши об камінь ногу твою, на гаспида і василіска наступиши, і попереши льва і змія. Яко на Мя вповає, і визволю і: покрыю і, яко позна Моє ім’я. Покличе Мене, і почую його: з ним єсмь у скорботі, ізму його, і прославлю його, долготою днів виконаю його, і явлю йому спасіння Моє.

Псалом 90 російською мовою: текст із сучасним перекладом

Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає, каже до Господа: «охороно моя та захист мій, Бог мій, я надіюсь на нього!» Він позбавить тебе від сітки птахолова, з моровиці згубної, пір’ям Своїми осінить тебе, і під крильми Його будеш безпечний; щит і огородження — істина Його. Не бійся жахів в ночі, стріли, що летить удень, виразки, ходить у темряві, зарази, спустошливої опівдні. Впадуть біля тебе тисяча, і десять тисяч праворуч тебе, але до тебе не наблизиться: тільки будеш дивитися очима твоїми і бачити заплату безбожним. Бо ти сказав: «Господь — надія моя»; Всевишнього ти обрав притулком твоїм; не трапиться тобі зло, і виразка не наблизиться до оселі твоєї; бо Ангелам Своїм накаже про тебе — охороняти тебе на всіх дорогах твоїх: на руках понесуть тебе, щоб не вдарив об камінь ногою твоєю; на гаспида і василіска наступиш; топтати будеш лева і дракона. «За те, що він полюбив Мене, визволю його; захищу його, бо він пізнав Моє ім’я. Покличе Мене, і почую його; з ним Я в скорботі; визволю його і прославлю його, долготою днів насыщу його, і явлю йому спасіння Моє

Псалом 90: текст молитви російською мовоюПсалми вважаються дуже сильними молитвами, так як, являють собою словосложения людей (стоять у першому ряду), які повірили Богові, що послідували за Ним, освічених Святим Духом. Вони як Ангели Божі серед язичників, яких обрав Сам Бог. Через них Він явив Свою Велич і Славу народу жорстокого й упертому у злі, тобто євреїв.

Потужність псалма 90 або «Живий у допомозі Вышняго» полягає не тільки в словах, але залежить від віри, звертається до того, хто міг Все. Сенс тексту, можна звести до наступного: хто довіряє, сподівається, уповає на Бога, той отримує бажане, завжди має Його захист. Возлюбивший Ім’я Господнє буде долголетен і прославлений. І автор перелічує види допомоги, одержувані віруючим.

Як використовують «Живе в допомозі…»

Самі часто вживані та улюблені псалми, це – 50 (покаянний) і 90 (хвалебний і захищає від усіх бід). Останній входить до читання 6 години, згадується на поховання та панахидах. Православні давно переконалися, що «Живий в помощі» допомагає в найнебезпечніших ситуаціях. Відомо: на війні немає невіруючих, бо смерть стоїть за спиною, тому текст молитви:

Псалом 90: текст молитви російською мовою

  • або вчили напам’ять;
  • або зашивали в гімнастерку;
  • носили з собою і регулярно читали, просячи захисту у Бога.

І отримували її. Є багато історій, коли за словами молитви, звільнялися з лап «кістлявої баби». Нерідко люди носили стрічку (пасок) з текстом 90 Пісні, вірячи, що мають захист (біс не наблизиться), як від хреста Господнього (особливо, коли носити хрестик забороняли).

Читання цього псалма обов’язково входить в Правило (складається з 3 – 4 молитов), яке читається в найважчих ситуаціях, коли вся надія покладається на Бога. Наприклад, в будь-яких труднощах постійно виголошують, поки ситуація не виправиться, такі молитви:

  • Отче наш;
  • Псалом 90;
  • Псалом 50/26;
  • Нехай воскресне Бог;
  • Чесніша Херувим.

Примітка: Псалом 50/26 читають, коли загрожує смертельна небезпека. Наприклад, бомблять населений пункт, ворог наближається до житла, через людину, що знаходиться в гарячій точці. Або за що потрапили у в’язницю, на чужину (полон), щоб над ними не знущалися, і не глумилися жорстокі люди.

За яким випадків вдаються до читання псалма

Псалом 90: текст молитви російською мовоюЦя молитва універсальна, тому читається віруючими в будь-якій скрутній ситуації. Якщо ознайомитися не просто з перекладом тексту на російську мову, а з тлумаченням, стане зрозуміло: завжди і скрізь людина перебуває під захистом Божим. Це означає, що нічого страшного не станеться з тим, хто регулярно звертається до захисту Небесних Сил. Коли вдаються до «Живий в помощі»:

  • При будь-яких погрози з боку злих людей.
  • Якщо переслідують страхи, кошмарні сни, наведено порчу, пристріт, прокляття. Пс. 90, разом з молитвою «Да воскреснеть Бог», захистить від усякої нечисті.
  • Коли долає лінь або інші пристрасті, що заважають у справах.
  • Щоб не потрапити під поганий вплив (наркоманів, алкоголіків, розпусників тощо).
  • Від нападу ворогів, при захисті житла від руйнування, від знущань.
  • Якщо загрожує смерть (при отруєння, епідемії, від невідомих причин, при гнійних запаленнях, від радіації) і мн. ін.

Примітка: Найкраще вивчити молитву напам’ять. Причому, дізнавшись її сенс, легше запам’ятати і читати старослов’янською. Повірте, ви полюбите ці слова. Вони ллються, як пісня: самі народжуються і відновлюються в розумі. Стверджую це з власного досвіду: сучасний переклад, якийсь кострубатий. Традиційний – сам з мови проситься, і коли необхідно, легко читається по пам’яті.

Настанова - Корисні поради