Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнка

Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнка

В сучасному світі вже нікого не дивують шлюби між людьми різних релігійних конфесій, стираються кордони, глобалізація йде семимильними кроками. Якщо іноді і виникають питання типу: чи можна мусульманину одружитися з християнкою – життя вносить свої корективи, люди знаходять спільну мову або якось інакше вирішують проблему.

Щоб отримати правильні відповіді на запитання з цього приводу, треба звернутися до першоджерел, Біблії і Корану, тільки вони можуть дати істинним віруючим правильні настанови.

Часто бувають ситуації, коли прихильник ісламу закохується в дівчину християнку. Молода людина губиться і не знає, як вчинити зі своїми почуттями. Що йому робити? Чи можливий шлюб між мусульманином і християнкою?

Зміст:

  • Ніках між мусульманином і християнкою
  • Можна мусульманину одружуватися на росіянці
  • Можна християнці вийти заміж за мусульманина
  • Книга отця Данила (Данило Сисоєв) «Шлюб з мусульманином»

Ніках між мусульманином і християнкою

Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнкаНіки – це шлюб за правилами ісламу між мусульманином і мусульманкою. Він також буде дійсний, якщо мусульманин бере в дружини дівчину християнської віри. У цьому випадку, жінка входить в мусульманську сім’ю і буде шанувати традиції цього будинку.

При цьому, їй необов’язково приймати іслам, про це говориться в Корані.

Інша справа, що жінка буде тримати відповідь за свою зв’язок з іновірцем перед своєю вірою. Якщо невіруюча жінка, така проблема навіть не виникне.

Ніках буде дійсним між мусульманином і християнкою, так як Коран робить виняток для жінок, які належать, за віросповіданням, до прихильників Писання чи Ахлюль-Кітаб (на арабською мовою). Християнки і єврейкою входять у цей перелік.

Варто зазначити: розлучення (талак) жінка також отримає за ісламським звичаєм, варто чоловікові прилюдно вимовити це слово три рази, шлюб буде вважатися розірваним. У деяких громадах досить вимовити два рази і без свідків.

Жінка не має права на розлучення. У Корані прописані випадки, коли талак можливий для дружини, але їх дуже мало і практично нездійсненно зробити. Наприклад, щоб звинуватити в невірності чоловіка, потрібно знайти кілька свідків, словами самої жінки ніхто не повірить.

Треба пам’ятати, що діти від цього шлюбу в разі розлучення, залишаться з батьком у матері прав на них не буде. Також чоловік повинен буде містити свою колишню дружину, платити щось на зразок аліментів, якщо вона дісталася йому дівою.

.

Можна мусульманину одружуватися на росіянці

Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнкаРосіяни по своїй вірі християни, але Коран відрізняє їх від інших прихильників християнської віри.

За словами Аллаха, росіяни — многобожники, вони вірять Отцю, Сину і Святому духу. Значить, поки російська жінка не повірила ісламу, її не можна брати в дружини.

Її будуть розглядати в якості дружини, якщо відмовиться від своєї віри і буде шанувати традиції ісламу, виховуючи своїх дітей, як істинних мусульман.

Якщо дівчина виховувалася в сім’ї з сильними традиціями християнства, їй буде важко відмовитися від своєї віри. Варіант, коли чоловік мусульманин прийме іншу віру заради коханої навіть не розглядається, таких прецедентів один на десятки мільйонів.

Розглянемо, як Біблія трактує цю ситуацію.

Можна християнці вийти заміж за мусульманина

Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнкаХристиянка може вийти заміж за мусульманина, але буде жити в шлюбі невінчаної, значить, у гріху.

Християнська віра такий шлюб не визнає, вважаючи його сусідством. Якщо вона готова на цей крок, значить бере на себе відповідальність за свою долю і відвертається від свого Творця.

В Біблії такі шлюби називаються «великим злом» і «гріхом перед Богом», який неможливо змити за все своє життя. Вина буде «виросла до небес», вчинок буде вважатися «беззаконням, що перевищує голову».

Священна книга всіх християн не схвалює шлюби з людьми інших конфесій, це зрозуміло з висловів Старого завіту: «дружин брати і виходити заміж тільки зі свого народу». Новий завіт також налаштований проти і вустами Павла (апостола) каже, що «заміж тільки в Господі», а мусульманин ходить не під нашим Богом.

Детально вивчити цю тему допоможе книга отця Данила, де він розмірковує про таких шлюбах.

Книга отця Данила (Данило Сисоєв) «Шлюб з мусульманином»

Можна мусульманину одружитися з християнкою, можливий шлюб між чоловіком мусульманином і православної жінкою, чи можна робити жодних якщо дівчина християнкаАвтор книги спілкується з читачем на простій і зрозумілій мові. Теми, які він піднімає, сьогодні актуальні, так як відбувається постійне змішання культур, релігій.

Його роздуми допомагають зрозуміти, як ставиться православна церква до змішаних шлюбів. Для когось це буде просто інформацією, а для когось корисним уроком.

Що робити, якщо вже знаходишся в союзі з іновірцем? Як розірвати шлюб? Або як вести себе у незвичній середовищі? Відповіді на ці питання можуть бути корисними молодим людям. Може хтось почне розглядати свої відносини до людей під іншим кутом.

Наведені в книзі приклади змусять задуматися про те, як би я вчинив чи вчинила, якби в такій ситуації. Знайдуть свою тему і ті, кому цікаво дізнатися про обряди Вінчання чи Хрещення, вони описані доступною мовою.

Настанова - Корисні поради