Молитва Володимирської ікони Божої Матері

Молитва Володимирської ікони Божої МатеріЧитатьСлушатьСмотретьФото ікони

Молитва перша

Про Всемилостивая Пані Богородице, Царице Небесна, Всемощная Заступниці, непостидное наша Надія! Благодаряще Тя про всіх великих благодеяниих, в роди родів людем російським Тобі від колишніх, перед пречистим образом Твоїм молимо Тебе: збережи град сей (або: весь край, або: святу обитель цю) і предстоящия раби Твоя і всю Землю Руську від голоду, губительства, трясіння землі, потопу, вогню, меча, нашестя чужоплемінних і междоусобныя лайки. Збережи і спаси, Господи, Великаго Пана й Отця нашого (ім’я річок), Святейшаго Патріарха Московського і всієї Русі, і Пана нашого (ім’я річок), Преосвященнейшаго єпископа (або: архієпископа, або митрополита) (титул), і вся Преосвященныя митрополити, архієпископи і єпископи православныя. Даждь їм Російську Церкву добре управити, верныя вівці Христові негиблемы дотримати. Пом’яни, Владичице, і весь священичий і чернечий чин і спасіння їх, зігрій їхні серця ревностию Бозі і гідно звання свого ходити коегождо зміцни. Спаси, Господи, і помилуй і вся раби Твоя і даруй нам шлях земнаго терену без пороку преити. Утверди нас у вірі Христовей і в старанності до Православней Церкви, вклади до серця наша дух страху Божого, дух благочестя, дух смирення, в напастех терпіння нам подай, у мирі — стриманість, любов до ближніх, до ворогом всепрощення, в добрих делех успіх. Визволи нас від усякого спокуси і від окамененнаго нечувствия, в страшний день Суду уподоб нас клопотанням Твоїм статі по правиці Сина Твого, Христа Бога нашого, Йому ж належить всяка слава, честь і поклоніння з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва друга

Про Всемилостивая Пані Богородице, Царице Небесна, Всемощная Заступниці, непостидное наша Надія! Дякуємо Тя про всіх благодеяниих, російським людям Тобі від колишніх, від древле і до днесь від чудотворныя ікони Твоєї явлених. І нині, Преблагая Владичице, зглянься на ни грешныя і недостойныя раби Твоя, яви нам ласку Твою і моли Сина Твого, Христа Бога нашого, про еже избавитися нас від усякого зла і сохранитися всякаму міста і весі, і всій країні нашій від голоду, губительства, боягуза, потопу, вогню, меча, нашестя чужоплемінних і муждоусобныя лайки. Випроси православним християном благодійне і мирне життя, здоров’я, довголіття, у всьому добру поспешение і порятунок. Збережи і умудри пастирів Церкви, щоб гідно пасти стадо Христове і право правити слово істини; зміцни христолюбивое всеросійське воїнство, подай дух ради і розуму воєначальником, градоначальником і всім, хто у владі суть, ниспосли святе Твоє благословення і всім православним християном, покланяющимся Ти і моляться перед цельбоносною Твоєю іконою. Буди нам Заступниця і Заступниця перед престолом Всевышняго, идеже предстоиши. До кого убт вдамося, аще не до Тебе, Владичице? Кому принесемо сльози і зітхання, аще не до Тебе, Пресвята Богородице? Не імами бо иныя допомоги, не імами иныя надії, хіба Тобі, Царице Небесна. Під Твій покров притекаем, молитвами Твоїми ниспосли нам мир, здоров’я, землі плодоносие, повітря ідилія, визволи ни від усяких бід і скорбот, від всяких недуг і хвороб, від внезапныя смерті і від усіх озлоблений ворогів видимих і невидимих. Врозуми і навчи ни, про, Всемилостивая Заступниці, како безгрішно прейти шлях земнаго цього житія; Ти весі немочі наша, весі і провини наша, але й віру весі, і сподівання видиши; даруй же нам виправлення греховныя життя і умягчи зла серця наша. Зміцни в нас праву віру, вклади до серця наша дух страху Божого, дух благочестя, дух смирення, терпіння і любве, в добрих делех процвітання; визволи ж ни від спокус, від згубних душевредных навчань, від зневіри, розбещення і погибелі вечныя. Тобі убт просимо, Пречиста Владичице, і припадающе перед святою Твоєю іконою, молимося, умилосердися на ни і помилуй ни, в страшний день суду клопотанням і заступництвом Твоїм уподоб ни статі по правиці Сина Твого, Христа Бога нашого, Емуже подобає всяка слава, честь і поклоніння, з Безначальным Його Отцем, і Пресвятим і Благим і Єдиносущим Його Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Третя Молитва

До кого возопием, Владичице! До кого вдамся у смутку нашої, аще не до Тебе, Царице Небесна? Хто плач наш і воздыхание зачне, аще не Ти, Пренепорочная, Надеждо християн і притулок нам грішним? Хто паче Тобі в милості? Нахили своє вухо Твоє до нас, Владичице, Мати Бога нашого, і не презри потребують Твоєї допомоги: вислухай благання наше, підкріпи нас грішних, врозуми і навчи, Царице Небесна, і не відступи від нас рабів Твоїх, Владичице, за ремствування наше, але буди нам Мати і Заступниця, і вручи нас милостивому покрову Твого Сина, влаштуй про нас, як завгодно буде святої Твоєї волі, і приведи нас грішних до тихого і безтурботного життя, так плачемся про наших гріхах народила, так радіймо ж з Тобою завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Четверта Молитва

Про Госпоже Пресвята Владичице Богородице! Вышши єси всіх Ангел і Архангел і всієї тварі честнейши, помічниця єси обидимых, ненадеющихся надеяние, убогих заступниця, сумних розраду, спраглих кормительница, нагих одіяння, хворих зцілення, спасіння грішних, християн усіх допомога та заступництво. Про Всемилостивая Госпоже, Владичице Діво Богородице! Милістю Твоєю спаси і помилуй країну нашу, преосвященныя митрополити, архієпископи і єпископи, і весь священичий і чернечий чин, воєначальники, градоначальники і христолюбивое воїнство, і доброзичливці, і вся православныя христианы ризою Твоєю честною захисти, і умоли, Пані, з Тебе без семена воплотившагося Христа Бога нашого, нехай препояшет нас силою Своєю згори на невидимыя і видимыя вороги наша. Про Всемилостивая Пані Владичице Богородице! Збудуй нас з глибини греховныя, і визволи нас від голоду, губительства, від боягуза і потопу, від вогню і меча, від знаходження чужоплемінних і междоусобныя лайки, і від внезапныя смерті, і від нападу вражия, і від згубних вітр, і від смертоносної виразки, і від усякого зла. Подай, Господи, мир і здоров’я рабом Твоїм, всім православним християном, і просвіти їм розум і очі сердечныя еже до спасіння, і уподоб ни, грешныя раби Твоя, Царства Сина Твого, Христа Бога нашого, яко Держава Його благословена і препрославлена, з Безначальным Його Отцем і з Пресвятим і Благим і Животворящим Його Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

П’ята Молитва

Прийми, Всеблагомощная, Пречиста Госпоже Владичице Богородительнице, ця честныя дари, Тобі единей прикладныя, від нас, недостойних рабів Твоїх, від усіх родів вибрана, всіх тварюк небесних і земних вышшая явльшаяся. Понеже бо Тобі заради бысть Господь сил з нами, і Тобою Сина Божого познахом, і сподобихомся Святого Тіла Його і Пречистыя Крово Його. Тому блаженна єси в родех родів, Богоблаженная, Херувимів светлейши і Серафимів честнейши суща. І нині, Всепетая Пресвята Богородице, не престай молящися про нас, недостойних рабех Твоїх, еже избавитися нас від усякого ради лукаваго і від усякого зла, і сохранитися нам неврежденным від усякого ядовитаго прилога диавольскаго. Але навіть до кінця молитвами Твоїми незасуджених нас виконай, яко да Твоїм заступництвом і помощию спасаеми, славу, хвалу, подяку й поклін за вся в Тройці Єдиному Богові і всіх Творцеві возсылаем, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Шоста Молитва

Царице моя преблагая, надеждо моя Богородице, притулок сірих і дивних предстательнице, скорботних радосте, обидимых покровительці! Зриши мою біду, зриши мою скорботу, помози ми яко немощну, направи ма яко дивна. Образу мою весі, дозволь ту, якоже волиши: бо не імам иныя допомоги хіба Тобі, ні иныя предстательницы, ні благия утішительки, тільки Тебе, о Богомати, яко да сохраниши ма і покрыеши на віки віків. Амінь.

Сьома Молитва

Про Госпоже Пресвята Владичице Богородице! Прийми недостойне нашу молитву, і збережи нас від наклепу злих людей і від внезапныя смерті, і даруй нам перш кінця покаяння. На моління наше умилосердися, і радість замість смутку даруй. І визволи нас, Господи, від всякия біди, скорботи і хвороби й усякого зла. І уподоб ни, грешныя раби Твоя, праворуч статі у другому пришесті Сина Твого, Христа Бога нашого, і спадкоємці бути Царства Нєбєснаго і життя вечныя з усіма святими в бесконечныя віки віків. Амінь.

Величання Божої Матері (Хор собору Володимирської ікони Божої Матері):

//pravgolos.ru/wp-content/uploads/2019/02/Hor-sobora-Vladimirskoy-ikonyi-Bozhiey-Materi-Velichanie-Bozhiey-Materi.mp3Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-1Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-2Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-3Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-5Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-4Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-6Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-8Молитва Володимирської ікони Божої Матеріvladimirskaya-ikona-9

Чудотворний образ Володимирської Божої Матері — один з найбільш шанованих, який полюбився народу.

Святий образ передає душевні і теплі стосунки між Господом і людиною. Творець змирився настільки, що довірив Своє життя простої мирянке.

Головний і найцінніший дар, який отримала людина від Бога – це духовне і фізичне здоров’я. Коли воно підривається, починаються проблеми та неприємності. Доводиться витрачати багато енергії і сил, щоб подолати можливі складності.Але часом, ні лікаря, ні лікування медикаментами не дають належного результату. У цьому випадку на допомогу приходить православна молитва «Володимирської» іконі Божої Матері, яка завжди дозволить вирішити проблеми.

Історія образу

Молитва Володимирської ікони Божої МатеріЗгідно з Церковним переказом, автором образу є євангеліст Лука, який написав його на дереві, з якого був зроблений стіл, за яким трапезували Ісус Христос і Діва Марія. Раніше ікона перебувала в Єрусалимі і Константинополі, а пізніше була подарована Юрію Долгорукому. Потім його спадкоємець перевіз образ в Успенський собор р. Володимира. Саме завдяки цьому ікона і отримала свою назву.

Згодом, християни, рятуючи образ від армії Тамерлана, перенесли його до Москви.

Стародавні літописи свідчать, що він втік після того, як йому з’явилася Богородиця і наказала покинути землю християн. Так від неминучої війни Вона вберегла Русь перший раз.

Порятунок народу Росії від нападу татарського ярма – друге диво від способу.

Не залишила в біді Святу Русь Володарка і в третій раз, не допустивши пролиття крові в часи нападу Казанського хана.

Найбільш відомий випадок, коли під зруйнованими воротами Володимира виявилися дванадцять чоловік. Князь Андрій молився перед Богородичним Ликом і був почутий: всі постраждалі вижили і не отримали серйозних травм.

Сила молитви Богородиці Володимирської

Молитва Володимирської ікони Божої МатеріПри погляді на ніжний образ Богородиці, яка тримає на руках довгоочікуваного сина, душа людини наповнюється щастям і любов’ю. Саме тому ікона повинна бути в кожному домі, що дозволяє позбавляти домочадців від злості і ненависті, а також значно втихомирити пристрасні пориви.

Молитва «Володимирської» іконі Божої Матері допомагає в таких випадках:

  • навернути на віру в Спасителя і богопослушание;
  • примирити давно ворогуючих людей;
  • позбавити від душевних і фізичних захворювань.

Молитва досить ємна, що дозволяє віруючим сконцентруватися на насущну проблему, і вкласти на прохання всю енергію і сили. І, що вкрай важливо, слова молитви повинні йти з самих глибин душі.

Переказ свідчить, що Діва Марія, доторкнувшись до свого іконописного зображення, промовила – да прибуде благодать Моя і мого Сина.

Просячи про прозріння, молячись перед образом «Володимирська», ви обов’язково одержите бажане. Щира прохання допомагає прозріти не тільки у духовному сенсі, але й фізичному. Багато людей, під час прохання про допомогу, про позбавлення від захворювань очей, забували про свою хворобу. Прозріти духовно дозволить щире прохання, підсилюючи почуття віри, оберігаючи від лжепророків — в цьому і полягає сила образу.

Коли допомагає сила молитви «Володимирської» ікони Божої Матері

Молитва Володимирської ікони Божої МатеріВіруючі зверталися з молитвою до «Володимирської» іконі Богородиці про захист народу, збереженні миру над головою, захисту близьких від нещасть.
Молитва «Володимирської» іконі допомагає:

  • вилікувати від духовних і тілесних хвороб;
  • зцілити захворювання очей, серця і судин;
  • наставити на шлях;
  • припинити гріховні думки,зміцнити віру;
  • оберігати житло;
  • захистити отврагов;
  • примирити негативно налаштованих,які знаходяться в сварці;
  • одуматися тим, хто відійшов від Господа.

Найчастіше з молитвою до «Володимирської» іконі Богородиці звертаються жінки, які довго і безуспішно намагаються зачати і народити здорову дитину. І їх благання, дарувати можливість випробувати щастя материнства, завжди будуть почуті. Під час появи на світ, Богородиця буде оберігати і дитя і матір. До Пречистої приходять за допомогою і чоловіки. Наприклад, при сильному хвилюванні перед відповідальним заходом. Молячись, вони просять дарувати сили і оберігати від невдач і необдуманих кроків. Богородиця допомагає морально зміцніти, не дозволить впасти у зневіру, додасть впевненості. Молитва наставляє на віру в Спасителя, очищає від злих думок розум і душу, пом’якшує серця, допомагає прийняти правильне рішення. Кожен молиться буде почутий, якщо звертається з чистим серцем. «Володимирська» Божа Матір завжди бачить страждання людини. Вона є дбайливою та люблячою матір’ю для кожного християнина. Пречиста засмучується, коли люди грішать, і завжди радіє, коли вони щиро розкаюються. Її прохання перед Господом найсильніше, а сила щирої молитви врятує від бід, неприємностей і вилікує від недуг.

Як правильно читати молитву перед іконою Божої Матері «Володимирська»

Діва Марія завжди підтримає людей, які вдаються до неї з проханням благословити перед неприємною зустріччю, а також оберігає від неприємностей і недоброзичливців.

Обряд молитви передбачає повну концентрацію на прочитання тексту, відкинувши всі мирські думки.

Не досить просто володіти дорогим чудовим обличчям в своєму будинку. Перед іконою потрібно приклоняться, і постійно підносити молитви, що дозволить відчути її дію.

Ви можете відчути неосязаемую зв’язок з Творцем, яка буде постійно захищати, і відводити від вашого житла всі неприємності і злях людей.

Під час нападів ворогів на країну, перед іконою здійснювали масові молебні. Від кількості віруючих, благаючих про дарування миру і добра, залежить сила енергії, що посилається Господу. Святий образ допомагав людям закінчити бій, зазнавши мінімум втрат, що було можливо тільки з допомогою Вищих Сил.

Молитва Володимирської ікони Божої МатеріМоліться щиро, і Всевишній не залишить вас наодинці з бідою, і обов’язково допоможе пережити страждання.

Перш ніж приступити до молитви перед «Володимирської» іконою Божої Матері, врахуємо кілька важливих рекомендацій:

  • Повністю сконцентруйтеся на прочитанні тексту молитви, викинувши все зайве з голови;
  • Спочатку зверніться до Спасителя, а потім переходьте до молитвами Богородиці;
  • Молитву можна читати стільки, скільки вам хочеться. Важливо зосередити розум і серце на проханні і образі;
  • Читайте молитву проникливо, не вимовляєте текст механічно — це буде більше схоже на змову.

Молитва «Володимирської» іконі Божої Матері, якщо вона здійснюється благоговійно, щиро, принесе мир. Іконографічний тип образу — «Розчулення», він показує всю душевність, тепло і близькість відносин Господа і людини. Безмежна любов і взаємна довіра — ось чому вчить цей образ. Молитва перед ним принесе вам спасіння душі і духовне оновлення!

Брати і сестри, вступайте в нашу групу Вконтакті:

Настанова - Корисні поради