Молитва від поганого сну

Молитва від поганого сну

Слухати або читати онлайн текст православної молитви від поганого сну. Яку молитву прочитати, якщо приснився поганий сон? Що робити, щоб цей сон не збувся? Про все докладніше в даній статті.

Молитва від поганого сну Пресвятої Богородиці

До Тебе, Пречистої Божої Матері, я, окаянний, припадаю і молюся: Ти знаєш, Царице, що безупинно согрешаю і прогневляю Сина Твого і Бога мого, і, хоча весь час каюсь, брехливим перед Богом опиняюся. Я каюся, і тремчу від страху, що вразить мене вже Господь, і незабаром знову те ж саме роблю! Молю Тебе, Володарка моя, Пані Богородиця, знаючи все це, помилуй, зміцни і навчи мене творити добро. Бо Ти знаєш, Володарка моя Богородице, що всім серцем ненавиджу злі мої справи і всім помышлением люблю закон Бога мого, але не знаю, Пані Пречиста, чому роблю те, що ненавиджу, а доброго не виконую.

Не попускай, Пречиста, виконуватися волі моєї, бо вона зла, але нехай буде воля Сина Твого і Бога мого, нехай порятує мене, і врозумить і подасть благодать Святого Духа, щоб я відтепер припинив робити погане, і в інший час жив би заповідей Сина Твого, Якому належить всяка честь, слава і могутність зі безначальным Його Отцем, і Пресвятим і Благим і Животворящим Його Духом, нині, і завжди, і навіки віків. Амінь.

Зміст статті

  • 1. Кому молитися від поганого сну
  • 2. Що таке сон
  • 3. Чим живемо, то й сниться
  • 4. Чи варто вірити снам?
  • 5. Як позбутися від кошмарів?

Що робити, якщо здолали нічні кошмари? Існує молитва від поганого сну, яка реально допомагає? Про що попереджають Вищі Сили або, бути може, інтуїція? Як реагувати на все, щоб знайти нормальний відпочинок? На ці та багато інші питання є відповіді. Вони допоможуть впоратися зі страхами, правильно оцінити роботу підсвідомості, позбавитися від проблем.

Важливо: Кошмари не збудуться, якщо не вірити побаченому. Це витівки бісів, які перетворюють сон в реальність, якщо «клюнете» на нього. Демонская хитрість полягає в тому, щоб захопити «віщими» (насправді помилковими) снами. Думайте Панове, закликайте Його постійно, тоді і мари припиняться.

Кому молитися від поганого сну

Молитва від поганого снуУ всі часи люди намагалися розгадати таємницю сновидінь. Інтерес до роботи підсвідомості досі не вичерпався у дослідників від науки. Багато приймають сни, як втручання Вищого світу, попередження про щось важливе. Це не зовсім так. Міцний здоровий сон – це дар Бога. Щоб його знайти, церква пропонує молитися:

  • Ангелу-хранителю (м-ва є у вечірньому і ранковому Правилі);
  • Ісусу Христу;
  • Пресвятої Богородиці;
  • прп. Іринарху (Ростовського);
  • 7-мі св. отрокам (Ефесским).

Завдяки їм нормалізується психологічний перезбудження, вплив надмірного прийому їжі, хвороби. Молитва підійде для нічного заспокоєння дітей, коли про них піклуються батьки. У якихось поодиноких випадках. Але якщо погані сни турбують регулярно, треба шукати і викорінювати джерело проблеми. Зрозумієте що це таке, від чого залежить, чому відбувається, тоді знайдете метод, що усуває негатив.

Молитва від поганого сну Ісусу Христу

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистыя Твоєї Матере, преподобних і богоносних батько наших і всіх святих, помилуй нас. Амінь.

Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, Іже всюди сый і вся ісполняяй, Сокровище благих і життя Подавцю,: прийди і вселися в ни, і очисти ни від всякия скверни, і спаси, Блаже, душі наша.

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас. (Тричі, з хресним замением і поясним поклоном.)

Слава Отцю і Сину і Святому Духу, і нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наша; Владико, прости беззаконня наша; Святий, завітай і зціли немочі наша, імен Твого ради.

Господи, помилуй. (Тричі) Слава, і нині:

Отче наш, Іже єси на небесах! Нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, яко на небеси і на землі. Хліб наш насущний даждь нам днесь; і прости нам борги наша, якоже і ми залишаємо боржником нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукаваго.

Примітка: Святі Отці радять ставитися до сну, як до образів смерті і воскресіння. Поки тіло і свідомість не діє, споглядаємо сутність душі, її стан. Уважний людина зрозуміє: пішов він чи ні від Божої благодаті.

Що таке сон

Молитва від поганого снуФізичний відпочинок необхідний, щоб відновити життєві сили організму. І хоча тіло і свідомість на період сну відключаються, робота мозку (підсвідомість) триває, не потребуючи в ньому. Це свідчить про те, що існує функція не тілесного порядку, яка живе за іншими законами. Святі називають її душею.

Вона ніколи не спить. Звільнившись від важкої оболонки, контролю, сили волі індивідуума, керується тим, що становить її справжній характер. Досвідчений подвижник за змістом бачень, може визначити духовний стан підопічного. Враховуйте: події та предмети в сні –світ символів, онотличается від образів наяву.

Їх можна трактувати, як реальні. Це закодоване повідомлення, недоступне для розуміння більшості людей. Виходячи з біблійних розповідей, бачимо: здатність до тлумачення мали одиниці (1%) людей, що володіють певними якостями, яких немає у нас, простих грішників.

Примітка: Сон – це чутливий індикатор, барометр духовної складової людини. Хороші вони чи погані – це сигнал того, чим зайнята душа. По смерті, коли тіло відокремиться, залишиться сутність, не керована й не контролюється свідомістю. Чим наповнена вона, з таким багажем і з’явиться «людина» у потойбічному світі.

Чим живемо, то й сниться

Уві сні душа філософствує про те, чим наповнена, у що занурена, до чого прив’язана. Тому людина, зовні пристойний і моральний, може бачити кошмари. Відкривається його сутність насправді. Коли день проходить в суєті, тим же заклопотаний і сплячий організм. Чим підживили душу, то вона пережовує, коли тіло їй не заважає.

Цим пояснюються численні відкриття, зроблені у сні. Наприклад, таблиця Менделєєва, пристрій комп’ютера, літературні, музичні твори та інше. Але варто знати, що неактивний свідомість, як би залишає душу без захисту, без здатності відображати вплив злих сил. Сон залежить від денних турбот. Святі поділяли їх на три основні категорії:

Молитва від поганого сну

  • Бачення безглуздих, хаотичних подій виробляє фізіологічна робота мозку. Він займається «сортуванням» переробкою інформації, отриманої за день. Це нейтральне, ні погане, ні хороше, стан. Звичайна функція організму, що свідчить про многопопечении людини, не більше.
  • Страшні, жахливі або брехливі сни, що вводять в страх і заціпеніння, або «передують», які-небудь події, навіяні занепалими духами. Це спроба маніпулювання почуттями та вчинками людини. Втягування його в розставлені пастки, мережі, щоб таким чином змусити вірити у «віщі сни».
  • Одкровення – справжні віщі вказівки від Вищих Світлих Сил, про яких пишеться в Біблії. Їх кількість мінімальна. Як правило, доступні людям високодуховної життя, святим. І вірять їм не з першого разу, щоб не прийняти бісівська омана за істину.

Нам, простим людям, перші два типи снів доступні, а ось третій – доля, стяжавших благодать Божу. Це або подвижники ченці, або діти, які щиро моляться і потребують термінового коректування життя. Сигнал до того, щоб зійти з хибного погибельного шляху, звернувшись до істин віри. Наприклад, набуття чудотворних ікон часто відбувалося за вказівкою Згори.

Чи варто вірити снам?

Молитва від поганого снуВ Біблії описано безліч історій, коли сни зіграли чималу роль у житті конкретної людини або всього народу. Як розуміти це явище, щоб не помилитися? Споглядаючи сновидіння, зауважимо, слова і дії вчинені нами, часто не відповідають тій реакції, яку очікуємо від себе в явній життя. Це можуть бути як піднесені вчинки, так і ниці.

Вимовити мови – думки, що приходять ззовні, а не наше внутрішнє логічне міркування. Тому часто воно буває сумбурним. Довіряти побаченому не можна. Святі радять ставитися до всього нейтрально: не відкидати, але й не приймати, як вказівка згори, щоб не стати жертвою демонічної хитрощі. Якщо раптом послання від Бога, воно повториться і не раз, поки людина не переконається, що слід прийняти його.

Примітка: Якщо прокинулися в холодному поту від страху, побачивши жах, прочитайте тричі молитву «Отче наш…». Мара піде, стан нормалізується, ви спокійно заснете.

Як позбутися від кошмарів?

Якщо погані сновидіння приходять систематично, за цим видно проблеми. Або фізіологічного порядку, наприклад, при хворобі печінки, або «загибелі» душі. Кошмари – це образ предверия пекла. Значить, людина стоїть біля краю прірви, потрапив у тенета диявола, віддалився від Бога настільки, що вічна душа не має благочестивих навичок. Це проявляється, коли тілесне свідомість відсутня.

Виключивши фізіологію, слід замислитися, що становить собою людська сутність насправді. Хто господар душі, кому вона належить і підпорядковується. Позбутися від кошмарів можна, якщо освятити себе, знайти благодать, навыкнуть молитві, яка захистить від впливу нечистих духів. Причому очищення відбувається регулярно допомогою Таїнств Церкви і домашньої молитви. Щоб зцілитися, треба:

Молитва від поганого сну

  • Читати вранці і ввечері, виконуючи домашнє Правило. У вечірніх молитвах є багато прохань про дарування спокійного сну.
  • Обов’язково освятити житло. У тому випадку, якщо ще цього не зробили, так як, треба здійснюється один раз.
  • Якщо в будинку є окультні предмети: книги, гороскопи, сувеніри, магічні обереги, амулети тощо, все спалити, щоб нічого не залишилося.
  • Пити святу воду, окропити кімнату.
  • Лягаючи спати, перехрестити всі сторони, постіль. Ще раз перед сном прочитати: «Да воскресне Бог…».
  • Регулярно читати Євангеліє. На ніч – псалми – скільки душа подужає.

Висновок: Ведучи християнський спосіб життя не від випадку до випадку, а завжди, вже за снам зрозумієте, чим наповнена душа. У важких ситуаціях зверніться до священика на парафії. Обстежтеся, якщо є підозра на зміну хімічного складу крові (діабет, токсини). Погані сни – це сигнал про духовні проблеми, які необхідно вирішувати, поки живі.

Молитва, якщо приснився поганий сон

І даждь нам, Владико, на сон грядущим, спокій тіла і душі, і збережи нас від мрачнаго сну греховнаго, і всякаго темнаго і нощнаго хтивості. Утиши прагнення пристрастей, і угаси разжженныя стріли лукаваго, яже на ни улесливо движимыя. Плоті нашея повстання вгамуй, і всяко земне і речовий наше мудрування успи. І даруй нам, Боже, бадьорий розум, целомудр помисли, серце трезвящееся, сон легкий, і усякого сатанина мріяння змінено. Возстави ж нас під час молитви, затверджені в заповедех Твоїх, і пам’ять доль Твоїх в собі тверду имуща. Всенічне славослів’я нам даруй, во еже петі і благословити і славити пречестное і величне ім’я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Настанова - Корисні поради