Молитва Святому Трифону про допомогу в роботі

Молитва Святому Трифону про допомогу в роботі

Слухати аудіо онлайн або читати текст молитви Святому Трифону про допомогу в роботі російською мовою з наголосами. Молитва Святому Трифону — найсильніший засіб для допомоги в роботі!

Святий мученик Трифон! Ти помічник мені, і я поспішаю помолитися перед твоїм лицем. Поставши перед тобою, я прошу почути мої слова і пробачити мене, недостойного раба Божого (ім’я). Як твій щирий шанувальник нагадую собі, як відрікся ти від мирських благ, але невпинно підносив хвалу Всевишньому. Саме він наділив тебе даром творити дива. Прояви свою силу для мене, не відмов в моєму проханні. Як ти визволив народ Кампсады від загибелі неминучий, приготовленої зміями повзучими, так позбав мене безгрошів’я, безробіття і поганого начальника. Нехай мій трудовий шлях буде чистим і гладким, що приносить дохід і моральне задоволення. Не дозволяй мені допускати поганих дій і помислів. Обіцяю віддати тобі славу і шанувати до останнього подиху. Амінь

Слухати молитву:

https://pravgolos.ru/wp-content/uploads/2018/05/Svyashhennik-Ioann-Ohlobyistin-Molitva-svyatomu-mucheniku-Trifonu-motiv.mp3

 

Зміст статті

  • 1. Що відомо про святого Трифоне
  • 2. Чому святого зображують з кречетом
  • 3. Про що моляться святому Трифону
  • 4. Ще кілька молитов Святого Трифону

Молитва Святому Трифону про допомогу в роботіДата 14 лютого відома як Валентинів або день Всіх закоханих. Насправді, такого свята немає ні православної, ні в католицькій церкві. Це всього лише маркетинговий хід для збільшення продажів китайських товарів. Багато хто не знають, що в цей день вшановують святого мученика Трифона, угодника Божого, який проповідував віру Христову, обращавшего до неї язичників.

Що відомо про святого Трифоне

Дійшли до нас відомостей про життя юного праведника не так багато, але їх достатньо, щоб пам’ять про нього збереглася до цих пір. У його честь називають храми, у багатьох зберігаються образи з мощами. Благодать, що виходить від них зцілює хворих. Існують численні свідчення, що за молитвами святого Трифону отримують швидку і чудесну допомогу у виправленні важких ситуацій, особливо проблем, пов’язаних з роботою і житлом. Про молодого подвижника відомо:

Молитва Святому Трифону про допомогу в роботі

  • Народився у християнській родині в початку ІІІвека в селищі Кампсада (Мала Азія).
  • З дитинства пас гусей, маючи достатньо часу, щоб віддаватися молитовного подвигу.
  • З юного віку прославився як чудотворець, зцілює хворих.
  • У 17 років вигнав біса з дочки імператора Гордіана, показавши диявола в образі чорного пса з вогняними очима, волочащего морду по землі.
  • Безстрашно проповідував віру в Христа, звертаючи язичників, що бачили силу його молитов.
  • У часи правління Декия (250 рік від Р. Х.), гонителя християн, піддався жорстоким мукам, які переніс з допомогою Божої без жодного зойку.
  • Віддав душу Господа в момент, коли кат заніс знаряддя, щоб відсікти голову святому.
  • Мощі мученика кілька разів переносилися: то в селище Кампасада, то в Константинополь, то в Рим. Останнім упокоєння вони набули в чорногірському р. Котор. З ІХвека і донині зберігаються у кафедральному соборі святого Трифона.

Примітка: Чудотворна ікона святого мученика Трифона є в Москві: у храмі Знамення на Ризькому пр-ті. У день пам’яті 14 лютого вся православна столиця приїжджають туди, щоб вшанувати угодника, і помолитися біля його знаменитого образу.

Чому святого зображують з кречетом

Молитва Святому Трифону про допомогу в роботіЗображати святого з кречетом – вітчизняна традиція, що свідчить про диво, що сталося у часи Івана Грозного. Завдяки цій історії угодника Божого люблять і шанують у Російської Православної Церкви. Іконописці пишуть образ таким, яким його побачив уві сні царський слуга.

Під час полювання царський кречет полетів і не повернувся. Сокольничему Трифону загрожувало жорстоке покарання, якщо він не відшукає птицю до ранку. Довго він блукав по околицях, але сокола ніде не було. Подумки прощаючись з високим становищем, а може й життям, забрів у підмосковні угіддя (нині Мар’їна роща). Перш ніж заснути молився своєму Небесному покровителю мученику Трифону.

Уві сні сокольничему з’явився юнак на білому коні з царським кречетом в руках. Простягнув птицю, заспокоїв, і звелів повертатися до палацу, нічого не побоюючись. Прокинувшись, слуга побачив зниклого сокола на найближчій сосні. Взявши його, подався до палацу. Наказ грізного правителя був виконаний.

Про що моляться святому Трифону

Святим можна молитися про що завгодно, але традиційно орієнтуються на прижиттєві чудеса і свідчення тих, хто вже отримав допомогу. Спираючись на відомі факти, просять допомоги:

Молитва Святому Трифону про допомогу в роботі

  • зцілення від різних недуг;
  • у вигнання бісів (радячись зі священиком);
  • при загрозі загибелі врожаю;
  • у безгрошів’я, голод, важких обставинах;
  • для отримання хорошої роботи;
  • при утрудненні з віддачею боргів;
  • щоб отримати житло;
  • коли загублена річ, щоб вона знайшлася;
  • щоб приборкати грозний вдачу рідних і начальників.

Примітка: Молитися можна, читаючи Акафіст або тропарі, у храмі перед іконою святого або будинку, готовими молитвами або своїми словами. Все залежить від обставин і віри у силу Божу, з якою звертаються до мученику і швидкого помічника Трифона.

Ще кілька молитов Святого Трифону

Мученик Твій, Господи, Трифон, у стражданні своєму вінець прият нетлінний від Тебе, Бога нашого, имеяй бо фортеця Твою, мучителів низложи, зламай і демонів немощныя зухвалості. Того молитвами спаси душі наша.

Тройческою твердостию багатобожжя зруйнував єси від кінець, всеславне, чесний у Христі був, і, перемігши мучителі у Христі Спасителі, вінець прийняв єси мучеництва твого і дарування Божественних зцілень, яко непереможний.

О, святий мучениче Христовий Трифоне, вислухай нині і на всякий час моління нас, раб Божих (імена), і предстательствуй про нас перед Господем. Ти колись дочко царьова, у граді Римі від диявола мучиму, зцілив єси: сице і нас від люті його підступів збережи в усі дні життя нашого, особливо ж у день последняго нашого подиху предстательствуй про нас. Моли Господа, так і сподобить нас бути причасниками присносущнаго веселощів і радості, та з тобою купно удостоїмося славити Отця і Сина і Святого Утішителя Духа на віки віків. Амінь.

Про святий мучениче Христовий Трифоне, швидкий помощниче і всім до тебе вдаються і молився перед святим твоїм чином скоропослушный предстателю! Вислухай нині і на всякий час моління нас, недостойних рабів твоїх, почитали святу пам’ять твою в всечестнем храмі цім, і предстательствуй про нас перед Господем на всякому місці. Ти бо, угодниче Христовий, у великих чудесех возсиявый, источаяй цельбы притікають до тебе з вірою і сущия в скорботах люди заступаяй, сам обіцяв єси перш результату твого від житія цього тленнаго молитися за ни до Господа і виклопотав єси у Нього дар сей: аще хто в якій нужді, печалі і хвороби душевней або телесней призывати почне святе ім’я твоє, тієї так врятований буде від усякого прилога злаго. І як ти іноді дочко царьова, в Римі граді від диявола мучиму, зцілив єси, сице і нас від люті його підступів збережи по вся дні живота нашого, особливо ж у день последняго нашого подиху предстательствуй про нас. Буди нам тоді помічник і швидкий прогонитель лукавих духів, і до Царства Небесного ватажок. І идеже ти нині предстоиши з лики святих біля Престолу Божого, моли Господа, так і сподобить нас бути причасниками присносущнаго веселощів і радості, та з тобою купно прославляємо Отця і Сина і Святого Утішителя Духа на віки. Амінь

Настанова - Корисні поради