Молитва подяки Богу за все

Молитва подяки Богу за все

Слухати або читати онлайн сильну православну подячну молитву Господу Богу за всі добродійства. Виберіть одну з 6 найсильніших молитов подяки Богові за все, і дізнайтеся, як правильно їх читати. Про все докладніше в даній статті.

Подячна молитва Господу Богу за всі

Дякуємо Тя, Господи Боже наш, про всі благодіяння Твої яже від перваго віку до цього, у нас, недостойних рабех Твоїх (імена), колишніх, ихже вемы і не вемы, про явлених і неявленных, яже справою колишніх і словом: возлюбивый нас якоже і Единороднаго Твого Сина про нас даті изволивый, уподоб і нас гідні бути Твоея любве.

Даждь словом Твоїм мудрість і страхом Твоїм вдихни фортецю від Твоєї сили, і аще що хотяще або нехотяще согрешихом, прости і не зарахуй, і збережи душу нашу святу, і представ ю Твого Престолу, совість имущу чисту, і кінець гідний чоловіколюбства Твого; і пом’яни, Господи, всіх, хто кличе ім’я Твоє по істині, пом’яни всіх, блага або сопротивная нам хоче: вси бо люди есмы, і всує всяк людина; тому молимося Тобі, Господи, подай нам Твого милосердя велику милість.

Зміст статті

  • 1. Завжди радійте і дякуйте
  • 2. Невдячність – це гординя
  • 3. Чому треба дякувати за все?
  • 4. Притча: Це на краще
  • 5. Дякувати Богові за все
  • 6. Вища форма подяки Богу за все
  • 7. Додаткові подячні молитви

Кому і навіщо потрібна молитва подяки Богу за все? Одного разу Ісус Христос, просвіщаючи майбутніх Апостолів, вимовив слова: «Ви називаєте Мене Господь, Вчитель…, а Я серед вас, як службовець».

Молитва подяки Богу за всеПід час земного життя, і по сей день, Він не перестає опікуватися і піклуватися про нас. Причому про всіх, не лише про віруючих. Людство можна розділити на:

  • вдячних Богові;
  • ніколи не благодарящих;
  • мимоволі (випадково) благодарящих.

Православна Церква ставиться до Славящим Бога, причому не як-небудь, а «правильно». І це співтовариство засноване Господом і Його Апостолами (чит. Символ Віри). Потрібна Всемогутньому, Вседостаточному, Всезнаючого і Всевидящему Отця Небесного наша земна подяку? Виявляється необхідна, і в першу чергу, нам самим.

Завжди радійте і дякуйте

Молитва подяки Богу за всеПодяка Богу – не просте прояв ввічливості. Це відповідне відчуття на Його Любов, наповнює серце радістю, світлом, благодаттю, яка перетворює душу людини. Уявіть, що коханий подарував букет квітів. Відразу піднімається настрій, стає легко і приємно. І це тільки від якихось квіточок. Дар Господа в мільярди разів більше.

Коли підносять хвалу, відкривають врата, через які проникає Дух Божий. Не тільки «крила за спиною» виростають, але душевні рани зцілюються, отримуючи бальзам причетності до вічності. Яке б не було на душі, варто тільки почати дякувати Бога, як біль, страх, скорботи перетворюються в тишу, радість, умиротворення. Безнадійність і зневіра перетікають в живу віру.

Невдячність – це гординя

Молитва подяки Богу за всеВиявляється, завдяки, здійснюємо диво – допомагаємо Богу. Він дає, а ми приймаємо Його дар. Якщо немає почуття Вдячності, ми закриті для проникнення Світла. Залишаємося окамененными, не змінюємося. Чому Ангели постійно Славословлять Бога? Вони «харчуються» Його енергією.

Щоб не померти, нам треба їсти. Так само необхідно дяка, щоб зв’язавшись з Господом, ми могли обожитися. Яскравий приклад відсутності цього почуття – Зоряниця. Возгордившись, втративши його до Творця, уявив себе богом. Бувши колись самим чудовим з істот, перетворився в сатану – жахливе чудовисько. Слава Богу, що ми не можемо бачити його нинішній вигляд.

Примітка: Бог багато терпить нас, але нарікань не виносить. Так як, це свідчить про повну відсутність почуття вдячності. Господь залишає такої людини. Його господарями стають біси.

Чому треба дякувати за все?

Найважче зрозуміти, що дякувати треба не тільки за явлену допомогу, якісь зрозумілі радісні події, але і за скорботи, хвороби, нещастя. Рано чи пізно дізнаємося, що не дарма постраждали, зазнали, винесли горі на своїх плечах. Господь все робить з Любові, з Великої милості до нас. Ні один волос не впаде з нашої голови марно. Щоб не пояснювати довго, наведу притчу. Нехай трохи наївну і просту, але дає відповідь на це питання.

Притча: Це на краще

Молитва подяки Богу за всеДва африканця дружили з дитинства, як нерозлучні брати. Одного обрали королем. Посівши високе становище, він не забув про вірного друга – той завжди був поруч. Ось тільки була у нього дивина, з якої, до пори до часу, Володар мирився. Щоб не сталося, хороше або погане, товариш завжди говорив: «Це на краще».

Одного разу на полюванні король отримав травму: зарядом відірвало палець. А заряджав рушниці йому друг. Так, мабуть, занадто туго набив порох. Незважаючи на таке нещастя, сказав, як звичайно: «Мій Король, це на краще!» Але, на цей раз, той був у гніві, і наказав посадити винного у в’язницю.

Через рік, під час чергової полювання, короля і всю свиту захопили люди з племені людожерів. Зв’язавши, привели в своє село. У них було повір’я: якщо людина мала якийсь фізичний недолік, тобто його не можна. Побачивши, що у короля не вистачає одного пальця, відпустили його на волю.

Повернувшись додому, він згадав нерозлучного одного. Почуття провини, що погано з ним поступив, не давало спокою. Тоді він вирішив просити вибачення у товариша. Прийшов до нього, все розповів, вибачився, що рік протримав його в темниці. На що той, усміхаючись, відповів:

– Король, що ти вчинив дуже добре, посадивши мене – це на краще!

– Так, ти знову за своє! Що в цьому може бути хорошого?

– Якби ти мене не посадив, то я був би з тобою на полюванні. І вже не розмовляв, а був би з’їли канібали.

 

З розповіді зрозуміло, що не відразу бачимо, яке благо несе хвороба або скорбота. Не на Цьому світі, так на Тім дізнаємося: Господь вчинив з нами з Любові. Тому дякувати необхідно завжди і за все тут на землі, довіряючи Божому промислу. Хто знає, можливо, потім робити це буде занадто пізно. Вірте, все що трапляється з нами, – на краще.

Дякувати Богові за все

Людина не завжди може відчувати почуття подяки як до людей, так і до Бога. У хвороби або нещастя вимовити хвалу, язик не повертається. Серце кам’яніє, свідомість притупляється, сили віднімаються не тільки фізичні, але і душевні. В. Брянчанінов (випробувавши на собі) радить:

Молитва подяки Богу за все

  • Усамітнитися. Повільно, вдумуючись у слова, вимовити вголос кілька фраз, пересилив свій стан і байдужість.
  • Можна сказати коротко: Слава Тобі, Боже, Слава Тобі. Нехай буде Твоя воля.
  • Або так: Слава Тобі, Боже наш, за надіслану скорботу.
  • Або як розбійник, розіп’ятий праворуч: Гідне у справах моїм сприймаю: помяни мя у Царстві Твоєму.
  • Або всі разом повторіть кілька разів. До тих пір, поки не відчуєте умиротворення і спокій на душі.
  • Якщо хочете висловити більш глибоку вдячність, читайте Подяку за всяке Благодіяння Боже, представлене на цій сторінці.
  • Стародавній спосіб Славослів’я і хвалебні молитви знайдете в Псалтирі. Наприклад, кафізми 19 і 20 повністю відповідають цій темі.
  • Нарешті, є чудовий Акафіст: «Слава Богу за все», складений митрополитом Трифоном (Б. П. Туркестановым).
  • У будь-якому храмі можна замовити не тільки поминання рідних, але і подяка Господу Ісусу Христу.

Побачите, як скоро настане полегшення. Якщо становище здавалося безнадійним, знайдеться вихід. Ситуація буде вирішуватися, хвороба почне відступати, скорбота перенесете легше. Покаяння і смирення, наповнили серце, привернуть Благодать Святого Духа, а з Ним вже нічого боятися. Ось тоді, дійсно, пізнаєте, як близький до нас Господь.

Вища форма подяки Богу за все

Молитва подяки Богу за всеПодячних молитвослів’їв багато, можна підібрати до свого нагоди. Василь Великий рекомендував: будь-яке звернення передувати Славослів’ям, покаянням, лише потім озвучувати прохання. Тому практично будь-яка молитва складається з трьох частин. Самі визначте відповідну. Додавши до звернення слова: «Нехай буде воля Твоя, а не моя, Боже», проявіть заповітне смиренномудрість.

Церковне Богослужіння побудовано в такому ж порядку. На першому місці стоїть Євхаристія. Участь у ній – це і є найдієвіший подяка богу за все. Причастя – найвище благо для людини, і подяку Всемогутньому Отцю за всі Дари, особливо за можливість прийняти Божественний вогонь, злитися з Христом через Крові і Тіла Його.

Висновок: Дякувати Богові треба завжди, скрізь, за все і постійно по багато разів на дню. Але за Літургією вимовляння одного разу «Господи, помилуй» означає більше, ніж всі молитви, що читаються будинку, навіть якщо подужаєте 150 псалмів.

Додаткові подячні молитви

Подячна молитва до Всевишнього

Собор святих Ангел і Архангел, з усіма небесними силами співає Тя, і глаголить: Свят, Свят, Свят Господь Саваот, исполнь небо і земля слави Твоєї. Осанна в вишніх, благословен хто йде в ім’я Господнє, осанна в вишніх. Спаси мя, Іже єси в вишніх Царю, спаси мя і освяти, Источниче освячення; від Тебе бо вся тварь укрепляема є, Тобі безчисленнии воі трисвятую пісню співають. Тобі і аз недостойний, седящему у світлі неприступнем, який жахаються вся-чна, молюся: просвіти розум мій, серце очисти, і устне відкрий, яко да гідно возмогу петі Тобі: Свят, Свят, Свят єси, Господи, завжди, нині, і прісно і в безконечныя віки віків. Амінь.

Подячна молитва Ісуса Христа

Господи Ісусе Христе Боже наш, Боже всякого милосердя і щедрот, милість Якого безмірна і людинолюбства – вимірювана безодня! Ми, припадаючи до Твого величі, зі страхом і трепетом, як недостойні раби, приносимо хвалу Тобі про милості, наданих нам. Як Господа, Владику і благодійника, ми славимо Тебе, хвалимо, співаємо і величаємо і, припадаючи знову, дякуємо! Твоє невимовне милосердя смиренно благаємо: як нині Ти прийняв наші благання і виконав їх, так і в майбутньому дай нам зростати в любові до Тебе, до ближніх і у всіх чеснотах. І уподоб нас завжди дякувати і славити Тебе, разом з безначальным Твоїм Батьком і всесвятым, і благим, і єдиносущим Твоїм Духом. Амінь.

Хвалебна пісня святого Амвросія, єпископа Медіоланського

Тебе Бога хвалимо, Тобі Господа сповідуємо, Тобі Превечнаго Батька вся земля величає; Тобі всі ангели, Тобі небеса і вся Сили, Тобі Херувими і Серафими безперестанними гласи волають: Свят, Свят, Свят, Господь Бог Саваоф, повні суть небеса і земля величності слави Твоєї, Тобі преславний Апостольський лик, Тобі пророче хвалебне число, Тобі хвалить пресветлое мученицьке воїнство, Тобі по всій вселенней сповідує Свята Церква, Батька непостижимаго величності, покланяемаго Твого истиннаго і Единороднаго Сина, і Святого Утішителя Духа. Ти, Царю слави, Христе, Ти Батька Споконвічне Син єси: Ти, до позбавлення сприймаючи людину, не возгнушался єси Девическаго черева; Ти, здолавши смерті жало, отверзл єси віруючим Царство Небесне. Ти праворуч Бога седиши у славі Отчій, Суддя прийти веришися. Тобі убт просимо: помози рабом Твоїм, ихже Честною Кров’ю спокутував єси. Уподоб зі святими Твоїми у вічній славі Твоїй царствовати. Спаси людей твоїх, Господи, і благослови надбання Твоє, исправи я і вознеси їх на віки; по вся дні благословимо Тебе і звеличимо ім’я Твоє повік і повік віку. Уподоб, Господи, в день цей без гріха сохранитися нам. Помилуй нас, Господи, помилуй нас: буди милість Твоя, Господи, на нас, як уповахом на Тя. На Тя, Господи, уповахом, та не постыдимся на віки. Амінь.

Подячна молитва за отримання просимого

Слава Тобі, Спасителю, всемогутня Сила! Слава Тобі, Спасителю, Сила всюдисуща! Слава Тобі Утроба преблагосердая! Слава Тобі, Слух присноотверзающийся на услышание молитви мене окаяннаго, во еже миловати мене і врятувати від гріх моїх! Слава Тобі, светлейшия Очі, вийму на мене зрящии любезне і прозирающии вся моя сокровенності! Слава Тобі, слава Тобі, слава Тобі, Сладчайший Ісусе, Спасе мій!

Молитва за всі благодіяння Божі

Господи! Що принесу Тобі, чим віддячу тобі за Твої безперестанні, найбільші мені та іншим людям Твоїм милості Твої? Бо ось, я кожну мить оживляюсь Духом Твоїм Святим, кожну мить дихаю повітрям, Тобою розлитим, легким, приємним, здоровим, зміцнювальним, — просвещаюсь Твоїм радісним і животворним світлом — духовним і матеріальним; харчуюся духовною їжею пресладкой і життєдайною і питвом таким же, святими Таємницями Тіла і Крові Твоєї і їжею і питиями солодощі речовими; Ти одягаєш мене пресвітлим, прекрасним царським одягом — Самим Собою і одежами речовими, очищаєш мої гріхи, исцеляешь і очищаєш багато і люті пристрасті мої гріховні; отъемлешь моє душевне розбещення в державі безмер-ної доброти, мудрості і фортеці Твоєї, виконуєш Духом Твоїм Святим — Духом святости, благодаті; подаєш душі моїй правду, мир і радість, простір, силу, відвагу, мужність, фортеця, і тіло моє одаряешь дорогоцінним ліком; научаешь руки мої на ополчення і пальці мої на брань з невидимими ворогами мого спасіння і блаженства, з ворогами святині і держави слави Твоєї, з духами злоби піднебесними; венчаешь успіхами справи мої, ім’я Твоє здійснюються За все це дякую, славлю і благословляю всеблагую, батьківську, всесильну державу Твою, Боже, Спасителю, Благодійнику наш. Але пізнаний буди та іншими людьми Твоїми тако, як мені явився єси, Человеколюбче, так відають Тебе, Батька всіх, Твою благодать, Твій промисел, Твою мудрість і силу і прославляють Тебе, з Отцем і Святим Духом нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Настанова - Корисні поради