Молитва перед операцією близької людини

Молитва перед операцією близької людини

Читати онлайн або слухати сильну православну молитву перед операцією близької людини російською мовою. Навіщо потрібно политися перед операцією? Які святі почують молитву перед операцією близької людини? Про все докладніше в даній статті!

О Господи, Творець наш, Твоєї допомоги прошу, дай повне одужання рабі Божої (ім’я), омий крівцю її своїми променями. Лише з Твоєю допомогою прийде зцілення до неї. Силою чудотворну доторкнися до неї так благослови дороги всі її до довгоочікуваного спасіння, зцілення, одужанню. Подаруй її тілу здоров’я, її душі – легкість благословенну, її серцю – божественний Твій бальзам. Біль назавжди відступить і сили до неї повернуться, всі рани заживуть і прийде допомога свята Твоя. Твої промені з блакитних Небес дійдуть до неї, дадуть їй захист міцну, благословлять на позбавлення від хвороб її, зміцнять віру її. Так почує ці слова мої Господь. Слава Тобі. Амінь

Зміст статті

  • 1. Навіщо потрібно политися перед операцією?
  • 2. Сила молитви перед оперативним втручанням
  • 3. Яким святим молитися перед операцією?
  • 3.1. Святий великомученик і Цілитель Пантелеймон
  • 3.2. Архієпископ Лука Кримський
  • 3.3. Свята великомучениця Варвара
  • 3.4. Молитва Ангелам-Хоронителям

Будь-яке, навіть, здавалося б, просте оперативне втручання – серйозний та відповідальний крок. За результат операції переживає не тільки сам оперований, але і його родичі, адже його життя опиняється в руках лікарів. І тільки професіоналізм лікарів може гарантувати позитивний результат. Проте важливим моментом є моральний настрій і віра хворого.

Молитва перед операцією близької людиниДумки про майбутню операції турбують хворого. Пропадає апетит, псується настрій і мучить безсоння.

У приданиях і молитвах говорилося «рукою лікаря править Бог». Люди і до сьогоднішнього дня це непохитно вірять. Але незважаючи на це, людина так влаштована, що маючи навіть найсильнішу віру, десь в глибині душі припускає, що щось може піти не так. Щоб підбадьорити хворого і зміцнити його віру, рідні звертаються до Господа, просячи його допомоги і захисту.

Лікарі — звичайні люди і теж можуть помилятися. Тому родичі і сам хворий моляться, щоб Господь, руками доктора, дарував зцілення. Бо як сказав Христос: «і волосина не впаде з твоєї голови, без моєї волі».

Сила молитви перед оперативним втручанням

У православ’ї є багато історій, коли за молитвами близьких навіть найскладніші операції закінчувалися вдало, і хворий швидко йшов на поправку.

Молитва перед хірургічним втручанням

Владико Вседержителю, Святий Царю, наказуяй і не умерщвляяй, утверждаяй низпадающия, і возводяй низверженныя, телесныя людей скорботи исправляяй, молимось Тобі, Боже наш, раба Твого (ім’я) немощствующа відвідай милістю Твоєю, прости йому (їй) всяке провину вільне і мимовільне. Їй, Господи, лікарську Твою силу з Неба зішли еже управити розум і руку Твого раба лекаря (ім’я лікаря) та нуждную хірургію створить благополучно, яко тілесного недуги вольнаго Раба Твого (ім’я) абсолютно исцелитися, і всякому навалі неприязненному далеко отгнану бути від нього. Збудуй його від одра Хвороби і даруй його здрава душею і тілом Церкви Твоєї благоугождающа. Ти єси Бог милостивий і Тобі Славу возсылаем Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Зареєстрований випадок, коли хворому з переломом ключиці було протипоказано хірургічне втручання, так як він не міг пережити його. Уві сні йому явився святий, дав йому випити з ложечки розчин і сказав «Все буде добре». Старий після цього погодився на операцію і прекрасно переніс її. Через кілька днів він побачив ікону, на якій упізнав святого, який до нього приходив. Це був Цілитель Пантелеймон.

Звертаючись до святих, ми просимо їх благати Господа, щоб операція пройшла вдало, і хворий отримав зцілення.

Яким святим молитися перед операцією?

Молитва перед операцією близької людиниКому і як молитися, щоб операція пройшла вдало? Все залежить від характеру оперативного втручання і захворювання людини.

Святий великомученик і Цілитель Пантелеймон

Святий Пантелеймон був лікарем, якому ще при житті був даний Дар зцілення. Незважаючи на те, що під час його земного життя християн переслідували язичники, святий, перед тим, як лікувати хворого, завжди молився Господу.

Перед операцією рекомендують відкинути всі переживання і прочитати акафіст Цілителя Пантелеймона, після чого молитися своїми словами, просячи його перенести операцію і одужати, щоб прославляти Господа.

Молитва Пантелеймона Цілителя

О, великий угодниче Христовий, страстотерпче і лікаря многомилостивий Пантелеимоне! Умилосердись наді мною, грішним рабом Божим (ім’я), почуй стогін і крик мій, умилостиви Нєбєснаго Лікаря душ і тіл наших, Христа Бога нашого, нехай дарує мі зцілення від жестокаго гнетущаго ма недуги. Прийми недостойне моління грешнейшаго паче всіх людей. Завітай ма благодатним відвідуванням. Не возгнушайся гріховних виразок моїх, помажи їх єлеєм милості твоєї і зціли ма; та здоровий сущи душею і тілом, залишок днів моїх, при допомозі благодаті Божої, возмогу провести в покаянні і догоджання Богові, і сподобилася восприяти благий кінець живота мого. Їй, угодниче Божий! Умоли Христа Бога, нехай дарує мі заступництвом твоїм здоров’я тіла і спасіння душі моєї. Амінь.

Архієпископ Лука Кримський

Молитва перед операцією близької людиниПрактично у кожного хірурга в кабінеті можна побачити образ Святителя Луки Войно-Ясенецького. Святий прославлений у 1996 році.

Під час земного життя він був відомим хірургом, який написав багато праць з хірургії, що застосовуються в практиці до сьогоднішнього дня. Ставши єпископом, він не залишив лікарську практику. Господь прославив Святителя за непохитну віру.

Від мощей Св. Луки багато хворі отримали зцілення. Найчастіше, за молитвами святого, люди, які готувалися до операції, зцілювалися, і необхідність в операції відпадала.

Молитва Луку Кримському

Про всеблаженної исповедниче, святителю отче наш Луко, великий угодниче Христовий!

З розчуленням преклоньше коліна сердець наших, і припадаючи до раці чесних і многоцелебных мощей твоїх, як чада отця, молимо тя ревно: вислухай нас, грішних, і принеси нашу молитву до Всемилостивого і Людинолюбного Бога.

Віруємо бо, яко ти любиши ни тією ж любов’ю, еюже вся ближния полюбив єси, перебуваючи на землі.

Випроси у Христа Бога нашого, та затвердить у святей Своєї Православней Церкви дух правыя віри і благочестя; пастирем ея та дасть святу ревність і піклування про спасіння ввірених їм людей: право верующия соблюдати, слабыя і немощныя у вірі укрепляти, неведущия наставляти, противныя обличати.

Всім нам подай дар коемуждо благопотребен, і вся, яже до життя временней і до вічного спасіння корисна: градов наших твердження, землі плодоношення, від голоду й пагуби позбавлення, скорботним розраду, недугующим зцілення, заблудлим на шлях істини повернення, батьком благословення, чадом в страсе Господньому виховання та научіння, сірим і убогим допомогу і заступництво.

Подай нам твоє архіпастирське і святе благословення, так тобою осеняеми позбавимося від підступів лукаваго і избегнем всякия ворожнечі і негараздів, єресей і розколів.

Даруй нам богоугодно прейти терені временныя життя, настави нас на шлях, що веде до селища праведних, визволи нас повітряних митарств і молі про нас всесильнаго Бога, та в вечней життя з тобою невпинно славимо Отця і Сина і Святого Духа, Емуже подобає всяка слава, честь і держава на віки віків. Амінь.

Святителю моляться особливо перед операціями з області гнійної хірургії.

Свята великомучениця Варвара

Молитва перед операцією близької людиниПравославна Церква зафіксувала випадки, коли Свята Варвара допомагала у критичних ситуаціях під час хірургічного втручання.

Свята великомучениця зображена на іконах, тримаючи в руці Чашу для причастя. Людина найбільше боїться раптової смерті, особливо якщо він не покаявся і не причастився Святих Христових Таїн.

Святу Варвару просять не допустити раптової смерті під час наркозу.

Якщо людина боїться раптово померти від загального наркозу, рекомендують також молитися святим, в житті яких були подібні стани:

  • Семи отрокам Ефесским, які по волі Господа заснули в печері і прокинулися лише через 150 років.
  • Святого праведного Лазаря, якого Господь воскресив через 4 дні.
  • Ісуса Христа, який воскрес через три дні.
  • Молитва великомучениці Варварі

    Свята славна і всехвальная великомучениці Варваро! Собраннии днесь в храмі твоєму Божественному люди, раці мощей твоїх поклоняющиися і любов’ю целующии, страждання ж твоя мученицька, і в них Самого Страстоположника Христа, котрий і дав нам тобі не точию еже в Нього веровати, але і іже по Ньому страдати, похвалами ублажающе, молимо тя, відома бажання нашого ходатаице: моли з нами і про нас умоляемаго від Свого милосердя Бога, так милостивно почує нас, просять Його благостыню, і не залишить від нас вся до спасіння і житію потрібна прохання, і дарує християнську кончину живота нашому — безболезненну, непостыдну, мірну, Божественних Таємниць причастну, і всім, що на всякому місці, в усякій скорботі і обстоянии потребують Його чоловіколюбства і допомоги, велику Свою подасть милість, та благодаттю Божою і твоїм теплим заступництвом, душею і тілом завжди здоров’ї пребывающе, славимо дивнаго у святих Своїх Бога Ізраїлевого, не удаляющаго допомоги Своєї від нас, завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

    Молитва Ангелам-Хоронителям

    Молитва перед операцією близької людиниАнгел-Хранитель перебувати поруч з кожною людиною з моменту хрещення. Він оберігає його від усього лихого в. при необхідності, швидко приходить на допомогу.

    Одного разу в крайову лікарню р. Краснодару привезли 80-ти річну жінку, якої терміново було потрібно хірургічне втручання. Єдиним порятунком була смугова операція, яку вона не могла перенести через хворого серця і віку. Родичі почали молитися, в надії на милість Божу. Перед операцією їй з’явився Ангел-Хранитель, і вона зрозуміла, що він допоможе їй і все пройде добре. Виписуючи бабусю додому, лікарі дивувалися, наскільки легко вона відійшла від наркозу і як швидко одужала.

    Святий Ангеле Божий, охоронителю мій, моли Бога за мене.

    Молитва Ангелу Хранителю

    Ангеле Христовий святий, припадаючи до тебе молюся, хранителю мій святий, доданого мені на дотримання душі і тілу моєму грішному від святого хрещення, аз ж своєю леностию і своїм злим звичаєм прогневах твою пречисту світлість і отгнах тя від себе усіма студными делы: лжами, клеветами, завистию, осудом, презорством, непокорством, братоненавидением, і злопомнением, сріблолюбством, перелюбом, яростию, скупостию, объядением без ситості і опивством, многоглаголанием, злі помисли і лукавими, гордим звичаєм і блудним возбешением, необхідний самохотение на всяке плотське бажання. О, зле моє благодіяння, який і скоті безсловеснии не творять! Так како возможеши воззрети на ма, або приступити до мене, мов псові смердящему? Которыма очима, ангеле Христовий, воззриши на ма, оплетшася зло на мерзенних делех? Так як вже возмогу відпущення просити гірким і злим моїм і лукавим діянням, в няже впадаю по вся дні і уночі і на всяк годину? Але молюся ти припадаючи, хранителю мій святий, умилосердися на мя грішного і недостойнаго раба твого (ім’я), буди ми помічник і заступник на злаго мого сопротивника, святими твоїми молитвами, і Царства Божого причасника мя сотвори зі всіма святими, завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

    Христос казав: «Де двоє або троє зібрані в Моє Ім’я, там і я посеред них». Це означає, що родичі та друзі хворого повинні об’єднатися в молитві за нього. У цьому випадку Господь швидше почує її і прийде на допомогу.

    Настанова - Корисні поради