Митарства душі після смерті ?? що таке життя після смерті в православ’ї, шлях душі до 40 днів, опис і значення 20 поневірянь, список

Митарства душі після смерті ?? що таке життя після смерті в православї, шлях душі до 40 днів, опис і значення 20 поневірянь, список

Митарства душі після смерті починаються з третього дня її витанія над землею.

У Біблії кілька разів згадується про те, що після гріха злий дух, іменований сатаною, був скинутий з небес і скинутий на землю. Це сталося не тільки з ним, але і з іншими ангелами, які теж загордилися і стали грішними. Тепер вони знаходяться в повітрі. В даному контексті слово «повітря» означає не речовина, яке ми вдихаємо, а конкретне місце.

Ні для кого не новина, що душа людини може відправитися в рай або пекло. Звичайно, у справах і по вірі воздасться всім. Душа без тіла на два дні ще залишається на землі. Вона куштує знайомі місця, родичів, свою могилу. А на третій день душа піддається повітряним поневірянням.

рекомендуємо звернутися в ритуальний сервіс «Велес Ритуал» який надає повний комплекс ритуальних послуг.

Що таке повітряні митарства після смерті

Це означає, що вона повинна піднятися в небо через повітря, де переважають занепалі ангели. До того, як Адам і Єва згрішили, шлях до раю був відкритий. Після скоєння гріха, ворота раю замкнули, і ніхто в них не смів входити, навіть праведники. Але прийшов Спаситель. І він був єдиним, хто піднявся на небо без проходження повітряних митарств і відкрив врата раю. Ісус переміг смерть, і подарував грішним людям можливість жити в раю.

Митарства душі після смерті ?? що таке життя після смерті в православї, шлях душі до 40 днів, опис і значення 20 поневірянь, список

Православ’я шлях поневіряння вважає найскладнішим для людини. Навіть Діва Марія, коли помирала, боялася і не хотіла проходити через цей шлях, тому вона попросила Господа Ісуса Христа, забрати її з собою, провести через нього. Що він і зробив.

Поневіряннями називають умовні кімнати, в яких сидять занепалі ангели і звинувачують душу у вчинених гріхах. Кожен з темних ангелів відповідає за певний гріх. Вони намагаються переконати душу, що вона винна у гріхах, і забрати її з собою в пекло. Вважається, що якщо душа визнає за собою провину, то це їй зарахується як відповідь на суді.

20 митарств душі після смерті

Перший суд душі починається з двадцяти поневірянь. Кожне поневіряння – це звинувачення у тяжкому гріху. Ієрархія тяжкості гріхів зростає з кожним новим мытарством:

  • 1-е поневіряння – гріхи недобрим мовою;
  • 2-е поневіряння – всяка брехня;
  • 3-е поневіряння – оклеветание людей;
  • 4-е поневіряння – обжерливість;
  • 5-е поневіряння – лінь;
  • 6-е поневіряння – крадіжка;
  • 7-е поневіряння – скупість, любов до грошей і всього матеріального;
  • 8-е поневіряння – лихварство, добування чужого нечесним шляхом;
  • 9-е поневіряння – вся неправдивість, обман;
  • 10-е поневіряння – заздрість;
  • 11-е поневіряння – гордість, самолюбство, егоїзм.
  • 12-е поневіряння – гнів і лють;
  • 13-е поневіряння – злопам’ятність, невміння прощати і відпускати гріхи іншим людям;
  • 14-е поневіряння – вбивство;
  • 15-е поневіряння – заняття чарами;
  • 16-е поневіряння – блуд;
  • 17-е поневіряння – перелюбство, зрада в шлюбі;
  • 18-е поневіряння – блуд з особою однієї статі (чоловіки з чоловіком і жінки з жінкою);
  • 19-е поневіряння – єресь, богохульство, відступництво від віри;
  • 20-ті поневіряння – жорстокість серця, немилосердность.

Всі ці митарства душа проходить в третій день. Тому недаремно на землі замовляють для своїх рідних і близьких панахиду. Тому що в цей день душі померлого дуже потрібна молитовна підтримка. Після проходження митарств душа піднімається до Бога, а потім в рай. Там вона бачить, наскільки прекрасний райський світ, як там добре живуть душі раніше померлих і бачить всю теплу, наповнену служінням Господу атмосферу. Природно, що і сама душа починає забувати зневіру земного світу і віддавати хвалу Господу. Але якщо ж душа була грішна на землі, то вона починає жалкувати про скоєне. Адже вона розуміє, що саме втратила у вічності через розгульне, непотребную життя.

Митарства душі після смерті ?? що таке життя після смерті в православї, шлях душі до 40 днів, опис і значення 20 поневірянь, список

На землі також прийнято поминати покійного на дев’ятий день. Саме тоді душа йде з раю і знову йде на поклоніння до Бога. Щоб Господь почув каяття душі, потрібно також молитися за неї і на землі. Саме тому на дев’ятий день родичі також поминають небіжчика і поспішають на молитву за спокій його душі.

Наступні дні і аж до сорокового душа відправляється в пекло. Там вона чує скрегіт зубів грішників, бачить, як вони відбувають покарання за земні гріхи, чує плач, крик. Душа розуміє, що не хоче бути в такому місці вічність.

І третій раз на поклоніння до Бога, вона йде на сороковий день. Саме в цей день Господь проголошує остаточний вирок душі, куди вона відправиться до Суду: у рай або в пекло. На землі також в цей день поминають померлого. Притулок для душі буде тимчасовим, оскільки не за горами Суд Божий, про який йдеться в Новому Завіті і, особливо, в останній книзі «Одкровення Іоанна Богослова».

Митарства – це дуже складний час для душі. Щоб пройти його спокійно, треба жити по Божих заповідях, прийняти жертву Ісуса. Звичайно, покаятися ніколи не пізно, але не можна жити, грішачи у всю, з надією на те, що можна буде покаятися на смертному одрі або на суді. Це теж буде обманом, скоріше навіть самообманом.

Відео: 20 ступенів митарств

Настанова - Корисні поради