Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємопов’язані релігії, яка віра з’явилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світі

Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємоповязані релігії, яка віра зявилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світі

Багато віруючі або вивчають релігію люди хоч раз задавали собі питання, в чому різниця релігій: іслам і християнство, схід і захід.

Ця стаття розповість про те, які існують подібності та відмінності між здавалося б абсолютно різними релігіями іслам і християнство.

Зміст:

  • Яка віра з’явилася раніше християнство або мусульманство
  • Яка релігія старше християнство або іслам
  • Як взаємопов’язані іслам і християнство
  • Відмінність християнства від ісламу
  • Чим відрізняється Бог від Аллаха
  • Як мусульмани називають християн
  • Загальні риси ісламу і християнства
  • Кого більше мусульман або православних
  • Вади ісламу і християнства

Яка віра з’явилася раніше християнство або мусульманство

Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємоповязані релігії, яка віра зявилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світіЩоб відповісти на питання що з’явилося раніше, необхідно звернутися до історії. Мусульманство було засновано арабськими купця по імені Мухаммед (в інших джерелах Магомед) близько 7 століття нашої ери.

Християнство з’явилося значно раніше в 1 столітті нашої ери на основі старого іудаїзму.

Пророком у християнстві став Ісус Христос, з дня народження якого, ведеться літочислення. З цього випливає, що християнство з’явилося раніше.

Вам обов’язково варто прочитати поради священиків про те, як захиститися від заздрості.

Яка релігія старше християнство або іслам

Точної дати заснування християнства та ісламу не існує, однак існують року, до яких приписують виникнення тієї чи іншої релігії. Для християнства це 33 рік нашої ери, для ісламу – 622 рік нашої ери.

З цього випливає, що за сучасними розрахунками християнства близько 1985 років, а ісламу 1396 років. Отже християнство старше ісламу приблизно на 589 років.

Як взаємопов’язані іслам і християнство

Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємоповязані релігії, яка віра зявилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світіХристиянство і іслам тісно пов’язані з моменту їх появи. Ці релігії сталися з іудаїзму. Також вони пов’язані протиріччями, які у всі часи викликали війни між ними.

У Корані є безліч сюжетів з християнства: про Діві Марії, Івана Хрестителя, про Ісуса Христа, який володів здатністю творити чудеса, про його смерть і воскресіння.

Іслам як більш молода релігія підкреслила багато знання християнства, на які згодом спиралися основні положення в Корані.

Відмінність християнства від ісламу

Хоча й існують деякі подібності та взаємозв’язок між цими релігіями, їх відмінності більш очевидні і значні. Отже, іслам відрізняється від християнства в таких областях:

  • Виникнення релігії: як вже було сказано вище, іслам з’явився майже на 600 років пізніше, ніж християнство.
  • Пророки: Мухаммед в ісламі мав декілька дружин, яких лупцював, здійснював набіги на каравани і разграблял їх, закликав вбивати людей іншої релігії, порабощал жінок і дітей в Медині. Навпаки, Ісус ніколи не був одружений, нікого не вбивав і не займався набігами і разграблениями.
  • Священна література: у християн це Старий і Новий Завіт Біблії, а у мусульман – Коран.
  • Місце для молитви: іслам – мечеть, християнство – церква.
  • Священне місто: християнство – Єрусалим; іслам – Мекка.
  • Чим відрізняється Бог від Аллаха

    Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємоповязані релігії, яка віра зявилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світіЩоб відповісти на це питання необхідно зробити відсилання до писань.

    Так, іслам вчить, що Бог є всемогутнім Творцем і Правителем всього, що є. Мусульмани підкреслюють абсолютну єдність Бога з людиною, яка не визнає поділу. Воля Божа є втіленням любові і милосердя.

    Однак Аллах може бути і гнівним, якщо не виконують його Волю. Слово іслам означає підпорядкування. Також, згідно Ісламу Бога не можна вважати батьком, у нього немає сина. Аллах не любить грішників (Сура 3: 140).

    Подібно Ісламу, християнство вчить, що Бог є Творцем і Правителем всього. На цьому подібності закінчуються. Християни вірять в одного Бога, який існує в трьох персон (Отець, Син і Святий дух), які поділяють одну неподільну сутність. Бог має у владі тільки любов і милосердя. Згідно християнству, Бог-батько має вічні відносини з Богом-сином. Бог любить навіть грішників (Римлян 5: 8).

    Як мусульмани називають християн

    Небагато знають про те, як насправді називають віруючі ісламу християн. Оскільки згідно з Кораном, християни не вірять в Аллаха, їх називають невірні або люди Писання.

    Загальні риси ісламу і християнства

    Іслам і християнство подібності та відмінності, як взаємоповязані релігії, яка віра зявилася раніше, загальні чарти, співвідношення християн та мусульман у світіОскільки іслам ґрунтувався на християнстві, в його характеристиках існують загальні риси, до них відносять:

  • Монотеїзм – обидві релігії визнають тільки одного бога.
  • Мають одну священну книгу.
  • Після смерті душа потрапляє в рай або пекло.
  • Все створено богом.
  • Шанування пророка.
  • Слідування заповідям.
  • Кого більше мусульман або православних

    Християнство поширене в усьому світі, тому що перевищує кількість віруючих іслам. Однак оскільки православ’я є одним з відгалужень християнства, то воно налічує 320 млн. чоловік, іслам же – 1.8 млрд. чоловік.

    Вади ісламу і християнства

    Гріхів у християнстві мають восьмиступінчасту систему і включають в себе такі вади:

    • жадібність;
    • блуд
    • гнів;
    • гординя
    • печаль;
    • марнославство;
    • смуток;
    • обжерливість.

    Що стосується ісламу, то його вади мають на увазі не тільки моральні, серед яких зарозумілість, гордість, самолюбство, лицемірство, заздрість, хитрість і жадність, але і інші пороки. До яких відносять: гріхи зневіри і гріхи тіла (очей, вух, язика, рук, ніг, живота, статевих органів).

    Настанова - Корисні поради