Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагає

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагає

Значення та історія Семистрельной ікони. В чому допомагає ікона Богородиці Семистрельная, як правильно молитися для лікування хвороб, недуг і вирішення конфліктів? Про все докладніше в даній статті!

Зміст статті

  • 1. Стрітення Господнє
  • 2. Пророцтво про зброю
  • 3f”> 3. Набуття образу поблизу Вологди
  • 4. В чому допомагає ікона Богородиці Семистрельная
  • 5. Як правильно молитися
  • 6. Семистрельная ікона: молитви

Для російської людини Семистрельный образ Богородиці без предвічного немовляти Ісуса, та ще зі стрілами, пронзающими серце, виглядає трохи дивно і нетипово. У слов’янській іконографії подібних немає. У такій манері писали під впливом заходу. На іконах кожен елемент – символ, що має певне значення. Таємниця мечів або стріл пояснюють події, що відбулися до народження Христа.

Стрітення Господнє

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєЦерква 15 лютого відзначає двунадесяте (один із 12) свято – Стрітення. Мало хто знає з чим він пов’язаний, та яке відношення має до Семистрельной іконі. Подія, про яку йде мова, сталася на 32 добу по обрізання (40 – з народження) немовляти Ісуса. В цей день батьки, за юдейським законом, приносили чадо у храм для посвячення Богу.

Так вчинила Мати Христа, зустрівши там пророка Симеона. Він вимовив слова, які символізують мечі, які пронизують серце Богородиці. Стрітення – це зустріч праведного старця зі Спасителем, якого чекали юдеї. Але чому події надається таке велике значення? Щоб зрозуміти, треба повернутися на 270 років тому.

Єгипетський цар Пталомей ІІФиладельф вирішив поповнити Олександрійську бібліотеку. Для цього запросив 72 вчених чоловіка, щоб переклали Старий Завіт. Серед них був праведний Симеон. У книзі пр-ка Ісаї, побачив фразу: «Ось Діва зачне …». Вважаючи слово «Діва» помилкою, зібрався змінити на «Дружина». З’явився Ангел, передрікаючи: з-за сумніву той не вмре, не побачивши Спасителя.

Пророцтво про зброю

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєСтарець Симеон втомився жити. Всього років – 360. Прийнявши на руки Ісуса, з полегшенням заговорив про наближення години смерті. За натхненням Св. Духа виголосив кілька пророцтв. Одне з них стосувалося Богородиці: «І Тобі Самій зброя пройде душу».

Саме ці слова символізують стріли, встромлені в груди Пречистої Діви. До цього типу іконографії відносять «Пом’якшення злих сердець», і т. зв., «Страсний», де з Пречистою Матір’ю зображується Ісус. Святкування встановлено:

  • на День Всіх Святих;
  • у серпні – 13 (ст. ст.), 26 (нов. ст.);
  • з святкуванням Стрітення Господнього – 15 лютого.

Стрітення – це кінець старозавітної життя, прихід Нового, бо наблизилось Царство Небесне. Воно всередині нас, якщо душа наповнюється благодаттю. Людина, наступний Христовими заповідями, як Причетник Його Плоті і Крові, являє собою Храм Божий.

Примітка: У Симестрельной є ще одне тлумачення. Число 7 – це пристрасті людські. Христос переніс муки, щоб кожен, хто звернувся до Нього, міг їх перемагати: очищаючи душу покаянням, отримувати прощення і відпущення гріхів. Цариці Небесної відкриті думки усіх сердець – вони пронизують Її, як гостра зброя.

Набуття образу поблизу Вологди

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєЯк це часто буває, якогось селянина про чудотворну ікону повідомила Сама Богородиця. Щоб прогодувати сім’ю, чоловік повинен володіти міцним здоров’ям, тому просив вилікувати кульгавість (параліч). Вона сповістила, де він виявить Її образ, від якого отримає зцілення. Далі події розгорталися так:

  • Розповіді мужика служителі довірилися не відразу, а з третього разу. До цього не дозволяли піднятися на дзвіницю церкви, названої на честь Іоанна Богослова, що поблизу Вологди.
  • Насилу знайшли дошку, що служить сходинкою. Вжахнулися такому блюзнірству. Привели ікону в порядок, відслужили молебень. Селянин тут же отримав зцілення.
  • Згадали про силу ікони, коли місто охопила епідемія, несуча смерть (1830 р.). Звершили хресний хід з Ликом Богородиці, обійшовши град Вологди. Холера відступила за молитвами жителів перед чудотворним образом.
  • Було багато зцілень за молитвами у Семистрельной ікони. В Богословську церкву їхали з усієї округи. З початком революції образ зник. Тоді ж зник список, який перебував в іншому храмі, від якого так само відбувалися чудотворення.

Примітка: У столиці є кілька ікон, від яких відбуваються зцілення. У р. Жіздра – отримують допомогу, молячись біля образу «Страсна». Знайома домашня святиня Семистрельной, виготовлена в Софріно (Москва). Її возять як по Росії, так і за кордоном: США, Австралія, Європейські країни.

В чому допомагає ікона Богородиці Семистрельная

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєСудячи за останніми свідченнями, що моляться найчастіше просять про зачаття дитини. Відомо багато випадків, коли пари, довго не мають дітей, благополучно народжували. Крім цього відзначають допомогу Богородиці при:

  • хворобах очей – повернення зору;
  • одужання від онкологічних недуг – полегшення при сильних болях;
  • зцілення паралізованих – відновлення втрачених функцій організму;
  • брак коштів на ремонт, будівництво храму – заморожене будівництво швидко завершувалося;
  • конфлікти в сім’ї, на роботі, зустрічаючи жорстокість і грубість з боку рідних і близьких – умягчается злий норов, встановлюється мир і злагода.

Примітка: Помітили, молитвами Богородиці в родині панує любов і благополуччя. Пресвята Царице Небесна зберігає спокій подружжя та дітей, оберігає будинок від посягання нечесних людей, руйнуючи злі наміри.

Як правильно молитися

Не всі можуть приїхати в храми, де знаходяться чудотворні образи Богородиці. Велика частина людей в своїх потребах звертається з молитвами до Приснодеве будинку, маючи іконки з різними найменуваннями. За кожним Образом стоїть одна Особа – Матір Божа. Немає жодних перешкод і вузької спеціалізації святині. Просіть перед будь-яким з Них про все необхідне.

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєЯкщо прохання не виконується, значить на те є причина:

  • Просимо принесе шкоду людині, її душі.
  • Той, хто молиться, не вірить у силу Богородиці та Її Сина.
  • Людина має тяжкі, не висповідані гріхи.
  • Просить не має смирення, гордий, не милостивий до інших, затаїв образу на когось і т. п. Від таких людей Бог відвертається, прохань не виконує.

Що допоможе виконати прохання:

Коли вдаються до допомоги Небесних Сил, треба виправляти своє серце. Взяти на себе якийсь молитовний труд, дати обітницю, який потім обов’язково виконати.

  • Допомагає читання псалмів – це найдавніші й дієві молитви.
  • Читання Акафісту конкретного образу.
  • Коли потрібно позбутися від підступів бісівських, тримають піст.
  • Обов’язково треба сповідатися, особливо у найтяжчих гріхах.
  • Причаститися – Сам Господь освятить душу, а Благодать Св. Духа виконає бажання правого (очищеного, покаянного і смиренного) серця.

Ікона Семистрельная: значення, ніж допомагаєНаприклад, гордим Бог противиться, а смиренним дає Благодать, виконує бажане. Сказано, що все дається людині по його вірі. Але мало хто молиться розуміють, що це значить:

  • Віра – виконання волі Божої.
  • Вона полягає в освяченні людини.
  • Досягти цього можна тільки в церкві, беручи участь у Таїнствах.
  • Наше завдання – зрозуміти, що без Господа неможливо врятуватися, виправити душу, позбутися пристрастей, виконати хоча б одну заповідь.

Наповнюючись Благодаттю Святого Духа, людина з’єднується з Силами Небесними допомогою молитов перед образами Святих, які творять чудеса, перетворюючи душу, зцілюючи тіло, змінюючи обставини нас оточують.

Висновок: Правильної молитві треба вчитися. Головне не слова, які вимовляєте (Господь і так бачить серце, чим воно наповнене), а стан душі. Усвідомлення, що перебуваємо далеко від досконалості, і потребуємо в Господі.

Семистрельная ікона: молитви

Тропар, глас 5

Умягчи наша зла серця, Богородице, / і напасті ненавидять нас угаси,/ і всяку тісноту душі нашея дозволь, / бо Твій святий образ взирающе, / Своїм співчуттям і милосердованием про нас розчулюємося / і рани Твоя лобызаем, / стріл наших, Тебе терзають, жахаємося. / Не даждь нам, Мати Благосердная, / в жестокосердии нашому і від жестокосердия ближніх погибнути, // Ти бо еси воистинну пом’якшення злих сердець.

Кондак, глас 2

Благодаттю Твоєю, Владичице, / умягчи сердца лиходіїв, / зішли благодійників, соблюдающи їх від усякого зла, / благомолящимся Ти старанно // чесними перед іконами Твоїми.

Молитва

Про багатостраждальна Мати Божа, Превысшая всіх дщерей землі по чистоті Своїй і за безліччю страждань, Тобою на землі перенесених, прийми многоболезненныя зітхання наша і збережи нас під покровом Твоєї милості. Іншого бо притулку і теплаго предстательства хіба Тобі не вемы, але, яко відвагу имущая до Іже від Тебе Народженому, помози і спаси ни молитвами Своїми, так непреткновенно досягнемо Царства Нєбєснаго, идеже з усіма святими будемо оспівувати в Трійці Єдиного Бога нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Оцініть статтю
Настанова - Корисні поради
×
Тисни «Подобається», щоб читати нас на Facebook
Спасибі, я вже з Вами!