Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»

У чому сила і духовне значення ікони Божої Матері «Невипивана чаша», про що молитися, ніж допомагає, і де знаходиться дана ікона? Опис, значення, історію, фото, а також молитву перед іконою Божої Матері «Невипивана чаша» ви знайдете в цій статті!

Зміст статті

  • 1. Пияцтво – погибель душі і тіла
  • 2. Явище ікони «Невипивана чаша»
  • 3. Значення символіки образу
  • 4. В чому допомагає образ «Невипивана чаша»
  • 5. Як правильно читати молитву перед іконою «Невипивана чаша» і куди її вішати

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Сьогодні людина схильний гріховним пристрастям як ніколи. Найстрашніше, що деякі з них навіть не вважаються чимось поганим. Це відноситься і до алкоголю. Ставлення людей до нього лояльне, багато хто щиро думають, що пропустити два-три чарочки за вечерею – це нормально. У цьому-то й криється головна небезпека. Людина не помічає, як поступово це стає пристрастю. Поступово доза збільшується і звичка переростає в алкоголізм. Ікона «Невипивана чаша» — образ, перед яким вимолюють людей, які страждають від різного роду хімічних залежностей.

Пияцтво – погибель душі і тіла

Проповідуючи, святитель Іоанн Златоуст вважав п’яниць нижче худоби, так як тварини нікому не здатні заподіяти комусь зло просто так. Людина в стадії сп’яніння може образити близьких людей. Єфрем Сірін закликав уникати гучних застіль, так як видимість такої легкості життя може призвести до гріхопадіння. Страждає від алкогольної залежності, в першу чергу повинен перестати шукати собі виправдання. Визнати, що проблема існує, і впоратися з нею самостійно не вийде.

Віруючі вважають пияцтво, передусім духовною проблемою. Будь-який гріх починається з думки, яка надсилається дияволом. Тому важливо відразу рішуче відкинути їх. Потрібно звернутися з молитвою до ікони «Невипивана чаша» і Спасителя, прохаючи допомоги у боротьбі з гріхом. Сповідувати колишні гріхи і почати виправлятися. Щиро і від усієї душі пробачити всім образи і примиритися з ближніми.

Повністю виключити алкоголь зі свого життя. При необхідності змінити коло спілкування. Якщо є така можливість, звернутися за допомогою в православний реабілітаційний центр.

Явище ікони «Невипивана чаша»

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Згідно літописів в Тульській губернії, у Ефремовском повіті жив відставний солдат, який страждав від алкоголізму. Ця пристрасть довела його до того, що він розпродав усе своє майно і залишився практично жебраком. З часом у нього віднялися ноги – але він продовжував вживати алкоголь. У сні йому з’явився старець з сяючим німбом і наказав солдатові йти в монастир, розташований в р. Серпухово, і замовити перед іконою «Невипивана чаша» молебень. Грішник вважає це маячнею і не послухався. Крім того, він не міг ходити, і в нього не було коштів. Проте сон повторювався знову і знову. Приснившись в третій раз, старець настільки грізно з ним розмовляв, що чоловік змушений був відправитися в шлях, причому всю дорогу йому довелося подолати на четвереньках.

Прийшовши в монастир, він повідав ченцям свою історію і попросив відслужити Божественну літургію. Однак ніхто з ченців нічого не чув про такий іконі. Один з літніх ченців згадав, що образ, на якому зображено чаша, важить в проході в ризницю. Коли її зняли, то на исподе виявили напис «Невипивана чаша». Перед чином відслужили літургію і солдатів повністю зцілився від усіх недуг і позбавився від згубної пристрасті.

Незабаром звістка про це чудо поширилася серед людей і всі стражденні від пияцтва приходили помолитися перед святинею.

Значення символіки образу

Коли і ким була написана ікона відомостей немає. Її зараховують до найдавнішого типу зображень Богородиці – «Оранта», що означає «Благословення». Цариця Небесна зображена з піднятими вгору руками – символом безперервної молитви за кожної людини. Особливість способу – Христос, що стоїть в чаші, що є уособленням Святого причастя — дар віруючим як спокутування первородного гріха. Виходить благодать від Богородиці невичерпна, тому чаша «Невипивана». Син Божий пожертвував собою заради порятунку людей, тому відкидати Його заради сумнівного задоволення від згубних звичок, ще більший гріх.

В чому допомагає образ «Невипивана чаша»

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Перед іконою моляться, просячи порятунку від різних залежностей:

— алкогольної;

— нікотинової;

— блудної;

— азартної.

Також вона допомагає зцілення від тілесних і душевних недуг. Приводом замовити молебень або почати молиться самостійно, може стати наявність будь згубної звички. Кожна людина повинна дбати не тільки про тимчасову життя, але і про вічне. В Євангелії сказано, ніж піддатися гріховної пристрасті, краще відрубати собі руку. Будь-який гріх віддаляє людину від Господа.

Згубна пристрасть губить не тільки тіло, але і душу, поступово підпорядковуючи собі волю людини. Втрачаючи волю, він навіть отримує задоволення від гріха. Добре, якщо поруч виявляться люди, які будуть молитися за нього, але, на жаль, не завжди можна переконати людину лікуватися. Найчастіше така допомога сприймається в штики. Молитва – єдиний спосіб допомогти нещасному страдникові.

Святі отці настійно рекомендують перед тим, як почати молитися за інших, потрібно відвідати храм, сповідатися причаститися. Тільки поборів своє роздратування і гнів, можна почати молитися про душі близької людини. Злістю, криком і засудженнями привести до покаяння нікого не можливо.

Також є свідчення, що по проханню перед чином вирішувалися житлові питання. Угоди купівлі-продажу або обміну квартири полягали швидше, вчасно виявлялися каверзи в документах, а також вирішувалися проблеми зі спадщиною.

Акафіст «Невипивана чаша» читають батьки, відпускаючи дітей у доросле життя. Молитви оберегут від небезпек і неприємностей, не допустять спотворення моральних орієнтирів і повернуть на шлях істинний.

Як правильно читати молитву перед іконою «Невипивана чаша» і куди її вішати

У монастирі, де знаходиться образ, є гостьова книга, де записані багато свідчень, коли за молитвами, здавалося б, безнадійні люди поверталися до нормального життя. Головне, мати тверду віру і Бог почує ваші молитви. Були випадки, коду за полум’яної прохання матері навіть злісні наркомани поверталися на шлях істинний.

Молитва ікони Неупиваєма чащаАудиоВидеоФото ікони

О, премилосердная Владичице! До Твого заступництвом нині вдаємося, молінь наших не презри, але милостиво почуй нас: дружин, дітей, матерів; і тяжкою недугою пианства одержимих, і того ради від матері своєї — Церкви Христової і спасіння отпадающих, братів, і сестер, і сродник наших зціли.

О, милостива Мати Божа, торкнися сердець їх і скоро возстави від падінь гріховних, до рятівного стриманості приведи їх.

Умоли Сина Свого, Христа Бога нашого, хай простить нам гріхи наша і не відверне милості Своєї від людей Своїх, але нехай зміцнить нас у розсудливості та цнотливості.

Прийми, Пресвята Богородице, молитви матерів, про чад своїх сльози проливають, дружин, про мужех своїх ридаючих, чад, сірих і убогих, заблуждшими залишених, і всіх нас, що до ікони Твоєї які припадають. І нехай прийде сей крик наш, молитвами Твоїми, до престолу Всевышняго.

Покрий і виконай нас від лукаваго ловления і всіх підступів вражиих, в страшний ж годину результату нашого допоможи пройти непреткновенно повітряні митарства, молитвами Твоїми позбав нас вічного засудження, так покрыет нас милість Божа в нескінченні віки віків. Амінь

Слухати молитву ікони «Невипивана гущавина»:

https://pravgolos.ru/wp-content/uploads/2019/02/Valaam-Kone_skiy-skit-18-maya-2015-Molit_a-pered-ikonoy-BM-_Neupi_aemaya-CHasha_posle-Liturgii-iero.mp3

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»

Паломники, приходячи до чудотворного образу, привозять з собою воду, освячують іконки.

Молитися вдома можна і потрібно. Однак не всі знають, куди повісити образ «Невипивана чаша». Існує кілька загальних правил для розміщення ікон.

Ікона Божої Матері «Невипивана чаша»

  • Краще розміщувати образу на стіни, яка знаходиться на східній стороні.
  • Молитися тільки перед канонічними іконами.
  • Біля образів не можна розміщувати інші зображення: плакати, фотографії і т. д.
  • Небажано вішати ікони над комп’ютером або телевізором. Ставтеся до них з повагою, вішаючи на стіну або ставлячи на окрему полицю.

Ігумен Алексій наставляв, що молитви мають найбільшу силу, коли їх читає сам залежний. На жаль, багато хто усвідомлює свою слабкість тільки через серйозне потрясіння: втрату родини, поваги дітей. Господь знайде шлях до серця кожної людини, головне, знайти в собі силу волі слідувати йому до кінця.

Багато людей зцілилися від алкоголізму та інших залежностей по молитвах перед іконою «Невипивана чаша». Навіть якщо є сумніви, просіть в молитві, щоб Спаситель відкрив серце і навчив правильно поводитися з ближнім. Матір божа не залишить без допомоги тих, хто має твердий намір допомогти собі або своїй сім’ї.

Брати і сестри, вступайте в нашу групу Вконтакті:

Настанова - Корисні поради