Християнські молитви на ніч

Християнські молитви на ніч

Слід молитися перед сном? Якщо людина є істинно віруючим, він відповість на це питання ствердно. Оскільки добре розуміє, що кожен день йому посланий Богом, і тільки в союзі з Ним досягається земне щастя, а також є надія на вічне життя. Молитва на ніч є невід’ємною частиною життя віруючої особистості – в ній людина дякує Господу за прожитий день і просить благословення на наступну ніч.

Християнські молитви на ніч

Молитовні прохання, передуючі нічний сон, по суті, нічим не відрізняються від звичайних. Так як головна мета будь-якого відозви до неба – це розмова з Богом, в якому людина шукає допомоги, ласки, прощення своїх гріхів.

Як правило, такі молитви читаються будинку. Тому можна діяти так:

  • Піти по можливості в кімнату, де ніхто не буде відволікати від молитовного діяння.
  • Налаштуватися на розмову з Богом, слухати свій внутрішній голос.
  • Краще, якщо мова йде про представниці жіночої статі, покрити голову хусткою.
  • Потім можна взяти до рук молитовник і помолитися тими молитвами на ніч, які містяться в ньому. Або людина звертається до Господа своїми словами. Проте, звичайно, краще молитися саме за встановленим молитовного правила, яке пропонує молитвослов.
  • У ситуації, коли є особливі прохання чи серце людини повно подяки і любові до Бога, можна зробити кілька поклонів. Будь – або звірину, або поясних.
  • до змісту ?

    Християнські молитви на ніч

    А потім слід читати конкретні православні молитви, які наведені в молитвослове:

    • Це предначинательные молитви, які готують віруючого до наступним молінням і налаштовують його на потрібний лад.
    • Потім слідують тропарі.
    • Далі йде молитва святого Макарія Великого до Бога Отця. Та інші молитви, які наводимо далі.
    • Святого Антіоха ко Господу нашому Ісусу Христу.
    • До Пресвятому Духу.
    • Святого Макарія Великого.
    • Святого Іоанна Златоуста.
    • Знову – ко Господу Ісусу Христу.
    • Петра Студійського до Пресвятої Богородиці.
    • Прохання до Ангелу-Охоронцю.
    • Кондак Богородиці.
    • Святого Іоанникія.
    • Святого Іоанна Дамаскіна.
    • Молитва Хреста.
    • Сповідь перед Господом (та, яка належить до прочитання на кожен день).

    Зазначимо, що це основні молитви. У молитвослове наведено повний список.

    Треба сказати, що молитовні труди, скоєне перед сном, є досить тривалим процесом. В середньому йде близько півгодини на те, щоб помолитися, відходячи до сну. Не у всіх вистачає часу, настрою, можливостей для цього. Але вихід, звичайно, і в цій ситуації є – Бог ніколи не вимагає від нас неможливого і непідйомного.

    Якщо немає духовних і фізичних сил, або просто людина поки що не є достатньо воцерковленою, можна обмежитися короткими возношениями до Бога. Вони повинні полягати в наступному:

    • Можна розповісти Господу своїми словами про те, що тебе мучить. Наприклад, чоловік образив когось, і тепер не може прийти в спокійний стан із-за цього вчинку. Треба просто в цьому випадку поділитися своїми думками з Господом, серцево розкаятися в тому, що зробив і, звичайно, попросити вибачення. Перед сном – у Господа, а потім, якщо буде можливість, і у самої людини, якого образив.
  • Потім потрібно в цілому проаналізувати минулий день і розповісти Богу про те, у чому був не правий. Також обов’язково покаятися і попросити Господа, щоб він послав своє пробачення.
  • Обов’язково треба подякувати Богові за все те хороше, що він послав у минулий день і, крім того, подякувати за все, за весь день минає. Оскільки возносити подяку слід не тільки за благодіяння, але і взагалі за все те, що посилає нам Бог.
  • Яку молитву читати Господу, якщо немає сил підносити весь звід молитов? Можна прочитати цей короткий, але сильний текст.

    «В руки Твої, Господи Ісусе Христе, Боже мій, передаю дух мій: Ти ж мене благослови, Ти мене помилуй і життя вічне даруй ми. Амінь.»

    Християнські молитви на ніч

    Краще, звичайно, гаряче звернутися своїми словами до Господа, Матері Божої і святих, щоб вони зберегли дітей у сні, відгородили їх від злих сил, щоб новонароджена спав спокійно. Головне, щоб ці слова йшли від серця і були дуже щирими.

    Якщо ваш малюк погано спить вночі можете також звернутися до Святої Матрони:

    «Свята Матрона! Прошу тебе, заклинаю усією материнською любов’ю, попроси у Господа подарувати здоров’я його рабу (вказується ім’я дитини). Прошу тебе, Свята Матрона, не сердься на мене, а допоможи мені. Попроси у Господа, щоб він наділив моєї дитини (зазначається ім’я дитини) міцним здоров’ям. Визволив від різних недуг як в тілі, так і в душі. Відведи всякі хвороби від його тіла. Прошу, пробач мене за всі мої гріхи як створені з моєї волі, так і створені не з моєї волі. Промов молитву Господу про здоров’я моєї дитини (зазначається ім’я дитини). Тільки ти, Свята Матрона, можеш позбавити моєї дитини від страждань. Уповаю на тебе. Амінь.»

    Християнські молитви на ніч

    Щоб швидко і безтурботно заснути вночі помоліться своєму Ангелу-Хранителю. Молитви до нього наведені в будь-якому молитвослове. Але йому, нашому вірному помічнику і захисникові, можна сказати і своїми словами. Наприклад, так:

    «Ангел мій Зберігач, пробач мене за все, помолися Господу про те, щоб Він відпустив мої гріхи і помилував мене. Збережи мене в цю ніч, дару мені спокійний, безтурботний сон. Збережи і помилуй.»

    У тому випадку, якщо людину мучить страх, особливо посилюється ночами, краще частіше хреститися чи взагалі, лежачі на ліжко, скласти руки хрестом. Так відразу можна відчути деяке полегшення, оскільки хрестом отгоняются нечисті сили.

    А потім можна прочитати молитву перед сном від страху Пресвятої Богородиці, яка завжди приходить до нас на допомогу і в будь-якій ситуації. Наприклад, такими словами:

    «Захисти мене, мила Небесна заступниця, від сил видимих і невидимих. Захисти від ворогів і напасті. Пішли мені спокій і надія на Господа. Святим Покровом збережи мене.»

    Деякі задаються питанням: чи можна молитися вночі? Молитися можна і потрібно в будь-який час, коли цього душа просить, а тим більше, коли її долає страх.

    Християнські молитви на ніч

    Є встановлене для цього піднесення:

    «Бі-змі-кя, Раббі, вадату джан-бі ва бі-кя арфау-ху, фа ін амсакта на-феї, фа-рама-ха, ва ін арсальта-ха, фа-хфаз-ха бі-ма тахфазу бі-хі ибада-кя-з-салихина.»

    З ім’ям Твоїм, Господи мій, я ліг на бік і з ім’ям Твоїм я піднімуся. Якщо Ти забереш душу мою, то помилуй її, а якщо відпустиш, то захисти її допомогою того, що захищаєш Ти Своїх вірних рабів. Бисми-кя, Аллахумма, амуту ва ахйа. Про Аллах, з іменем Твоїм я помру і з ним оживу.

    Людина, що вимовляє молитви на ніч, повинен дотримуватися кількох правил:

    • Читати відозви не тому, що «так треба», а дійсно від душі.
    • Щиро покаятися у всьому тому поганому, що було зроблено за день. Причому краще перед Господом назвати кожен гріх і попросити його залишення.
    • Подякувати нашого Творця за все – і те, що було добрим, і те, що нам здається поганим.
    • Зрадити в руки Господа себе на майбутню ніч.
    • Здійснити перед сном хресне знамення.

    Тоді наші прохання будуть почуті, і Господь подасть людині щастя в житті.

    Рекомендуємо переглянути відео — «Молитва на ніч»:

    Настанова - Корисні поради