Молитва на день народження, яка читається раз на рік

Молитва на день народження, яка читається раз на рік

Хочете прочитати православну молитву, яка читається один раз на рік на день народження? Молитва на день народження, яка читається раз в рік — це омана, долучене масам в інтернеті!

Зміст статті

  • 1. Навіщо йдете хибним шляхом?
  • 2. Значення Дня Народження
  • 3. Що таке Іменини
  • 4. Шанування Святого, чиє ім’я носимо
  • 5. Чим ознаменувати день Іменин
  • 6. Молитви, які можна читати на день народження

Молитва на день народження, яка читається раз на рікМолитва читається раз на рік на День Народження – маячня! Іноді, переглядаючи деякі сайти, хочеться плакати. Скільки «локшини» вішають людям, які роблять перші спроби прилучення до Бога. Не знаючи православних традицій, вчення Христа, замість рятівної благодаті, отримують порцію бруду і брехні. Замість віри Силам Небесним, придбання покриву і захисту від зла, потрапляють в лапи полумагов, язичників і супротивників заповідей Господніх.

Чому люди так ласі на оманливі пропозиції? Слідувати вказівкам ворогів Христа простіше. Як вода тече, де менше опору, так людина обирає найпростіший спосіб для досягнення мети. Питання тільки: який? Широка і легка дорога, що веде в пекло. Важкий і тісний шлях до Горних обителям.

Немає у Бога нічого спільного з чарівниками і екстрасенсами, які водять дружбу з ненависником людини, дияволом. Хоч сто разів будуть призивати Ім’я Боже, не відповість їм. Навіщо читати молитви, які нічого не дають? Думаючи, що наближаєтеся до Господа, а на ділі – віддаляєтеся від Нього. Як зрозуміти, що вас обманюють:

Молитва на день народження, яка читається раз на рік

  • У православних немає молитов, які можна читати раз в рік.
  • Не існує спеціальних подяк на День Народження.
  • Ангелу-хранителю віруючі моляться кожен день, практикуючи Домашнє Правило.
  • Християни не проводять ритуальні підготування до молитви, такі як, обов’язково запалити свічку, образно представити до кого звернені слова, замовити виконання бажання і т. п.

Як тільки мова заходить про щось подібне, знайте, вас обманюють. Молитва – не чарівна паличка. Слова, сказані як змова, пусте струс повітря. Дяка Небесних Сил – справа хороша, але з язичницькою подачею – марна. Там, де замість Благодаті Божої говорять про енергетику слів, побажань, відводять людину від Істини. Треба пити солодкий напій, якщо він містить краплю отрути?

Значення Дня Народження

У християн до Дня Народження особливе ставлення. На відміну від мирського святкування таким вважають не появу на світло, а інший, коли дитина або дорослий зодягнувся у Христа:

Молитва на день народження, яка читається раз на рік

  • Народження по плоті – світське свято, яке відзначається з друзями і близькими. Особливого церковного ставлення до нього немає. Хоча ніхто не забороняє людям молитися, радіти і гуляти в нім. Веселіться на здоров’я.
  • Справжнім народженням від Води і Духа вважають Хрещення. Людина відрікається від сатани і справ його, обираючи шлях християнства. Називають Іменинами або Днем Ангела. Люди відвідують храм або по-особливому згадують у молитвах Зберігача своєї душі і Святого, чиє ім’я носять.
  • Вмирають для земних розваг, вибираючи чернецтво. Це нове народження людини – відречення від світу. Навіть ім’я міняють на інше. Відбувається повне переродження, даються особливі обітниці. Це етап вступу на шлях служіння Богу, шлях аскетизму, праці і молитви.
  • Схиму (день народження) – особлива ступінь чернечого життя. Людина звільняється від усіх послуху, цілком віддаючись тільки молитві.

Як бачите у християн є більш значущі дати Народження, які можна відзначити читанням вдячних молитвослів’їв. Але це не означає, що робити це слід тільки раз на рік. Нісенітниця несусвітня. Молитися треба завжди і скрізь, не чекаючи якогось особливого дня. На День Народження теж.

Що таке Іменини

Більшість людей, хрещених у дитинстві, не відають дня, коли це сталося. Але ім’я свого молитовника-тезку повинні знати, так як, за християнським звичаєм його вибирають на честь Святого, який ближче всього до Дня Хрещення. Чому цей день більш значний, ніж дата появи на світ? У Таїнстві Хрещення відбувається:

Молитва на день народження, яка читається раз на рік

  • З’єднання людини з Богом.
  • Встановлюється зв’язок з Небом.
  • Господь дарує благодатний захист від злого впливу диявола.
  • Відбувається повне очищення від гріхів, пошкоджень, які успадкував (не несучи за це відповідальності) від батьків.
  • Якщо хрещений вже дорослий – від гріхів, вчинених до цього.
  • Дається Ангел-охоронець, оберігає душу.

Тому часто діти, народжені слабкими, після хрещення відновлюють, здавалося б втрачену здатність до життя. Наприклад, Ваня Сергієв (Іоанн Кронштадтський) народився не життєздатним. Батьки думали, ніч не переживе. Відразу охрестили новонародженого, і він пішов на поправку. Це дивовижний день для людини, куди більш важливий, ніж дата появи на світ.

Шанування Святого, чиє ім’я носимо

Молитва на день народження, яка читається раз на рікІменини – це дата пам’яті Святого, на честь якого назвали батьки. Не завжди ім’я відповідає цьому правилу. Багатьох дітей називають на свій розсуд, не ґрунтуючись на святках. Нічого страшного немає. Приходячи до віри, вивчаючи Писання, житія Святих, встановлюється певна зв’язок, любов до якогось угодника Божого. Або випадок призводить до особливого шанування кого-то з них.

Якщо такий є, можна вважати його особистим покровителем, як Ангела-хранителя, який підносить молитви за підопічного. У ранкових молитвах є короткий подяка і прохання про опікою до свого Святого. Зазвичай про них знають всі. Вивчають житіє, часто звертаються з проханням про допомогу. Коли взаємозв’язок налагоджена, варто тільки закликати ім’я благодійника, як він тут же відповість.

Маючи такого піклувальника, йому моляться не тільки в пам’ятний день, а завжди згадують у своїх молитвах. Замовляють подячні молебні, читають Акафісти і прості молитви-прохання, величання. Чим більше любите, тим частіше спілкуєтеся. Вважається, що по смерті, особливо шанований святий допоможе своїми молитвами подолати поневіряння.

Чим ознаменувати день Іменин

Якщо святкується простий День народження, то як не вшанувати заступництва Христового. Як дякувати за те, що стали кандидатами на вічне життя в Царстві Божому. Не дивлячись на те, що іменини відбуваються раз (або два), християнин систематично спілкується за допомогою молитов, як з Ангелом-хранителем, так і з однойменною Святим.

Молитва на день народження, яка читається раз на рікПравослав’я вчить підводити підсумок кожного прожитого дня, зазначаючи, що доброго чи злого зробили, над чим треба працювати, як досягти мети і т. п. В день Ангела – виходить «річний звіт». Піде на користь аналіз духовного зростання або падіння. Що досягли за рік, поставити нові завдання. І звичайно подякувати всіх, причетних до нашого спасіння:

  • Господа Ісуса Христа;
  • Пречисту Богородицю;
  • Ангела-зберігача;
  • Святого, якого вважаєте своїм особливим покровителем.

Висновок: Якщо у цей день будуть вашими Причастя, вважайте, отримали дорогоцінний подарунок. Готуючись до Таїнства, прочитаєте покладені канони, в храмі принесете молитви подяки. А вдома почитайте рекомендовані В. Кронштадтським, які наводимо на цій сторінці.

У день Народження і Ангела (Іменини) можна замовити в храмі подячний молебень або помолитися вдома.

Молитви, які можна читати на день народження

Господи Боже, Владико всього світу видимого і невидимого.
Від Твоєї Святої волі залежать усі дні й літа мого життя.
Дякую тобі, премилосердный Отче, що Ти дозволив мені прожити ще один рік; знаю, що за гріхи моїм я не гідний цієї милости, але Ти надаєш мені її по невимовному людинолюбства Твоєму.
Продовж і ще милості Твої мені грішному; продовжи життя моє в доброчесності, в мирі, в здоров’ї, в мирі з усіма краєвими і злагоді з усіма ближніми.
Подай мені достаток плодів земних і все, що до задоволенню потреб моїм потребно.
Найпаче ж очисти совість мою, зміцни мене на дорозі спасіння, щоб я, йдучи нею, після багаторічної в світі цім життя, прийшовши в життя вічне, удостоївся бути наслідником Царства Твого небесного.
Сам, Господи, благослови начинаемый мною рік і всі дні життя мого.
Амінь.

Тропар, глас 4-й

Благодарни користу недостойнии раби Твої, Господи, про Твоїх великих благодеяниих на нас колишніх, славяще Тя хвалимо, благословимо, дякуємо, співаємо й величаємо Твоє милосердя, і рабськи любов’ю вопием Ти: Благодійнику Спасе наш, слава Тобі.

Кондак, глас 3-й

Твоїх благодіянь і дарів туні, яко раби непотребнии, сподобльшеся, Владико, до Тебе старанно притекающе, дяка за силою приносимо, і Тобі яко Благодійника і Творця славяще, вопием: слава Тобі, Боже Всещедрый.

Слава і нині:

Богородиці, християном Помічниці, Твоє заступництво стяжавше раби Твої, вдячно Тобі вопием: радуйся, Пречистая Богородице Діво, і від усіх нас бід Твоїми молитвами завжди визволи, Єдина незабаром предстательствующая.

Молитва

Дякуємо Тя, Господи Боже наш, про всі благодіяння Твої яже від перваго віку до цього у нас, недостойних рабех Твоїх (імена), колишніх, ихже вемы і не вемы, про явлених і неявленных, яже справою колишніх і словом: возлюбивый нас якоже і Единороднаго Твого Сина про нас даті изволивый, уподоб і нас гідні бути Твоея любве. Даждь словом Твоїм мудрість і страхом Твоїм вдихни фортецю від Твоєї сили, і аще що хотяще або нехотяще согрешихом, прости і не зарахуй, і збережи душу нашу святу, і представ ю Твого Престолу, совість имущу чисту, і кінець гідний чоловіколюбства Твого; і пом’яни, Господи, всіх, хто кличе ім’я Твоє по істині, пом’яни всіх, блага або сопротивная нам хоче: вси бо люди есмы, і всує всяк людина; тому молимося Тобі, Господи, подай нам Твого милосердя велику милість.

Молитва на день народження Ангелу Хранителю

О святий Ангеле, охоронителю й покровителю мій ласкавий! З розбитим серцем і болезненною душею предстою ти, моляся: почуй мене, грішного раба (ім’я річок), з криком міцним і гірким плачем вопіющаго; не пом’яни моїх беззаконь і неправд, ними ж аз окаянний прогневляю тя по вся дні і годинник, і мерзостна собі творю перед Творцем нашим Господом; явився мені милосердний і не отлучайся мене сквернаго навіть до кончини мого; запали ма від сну греховнаго і пособствуй твоїми молитвами інше час мого живота без пороку прейти і сотворити плоди гідні покаяння, паче ж від смертних падінь гріховних виконай ма, да не загину в розпачі і не порадіє ворог про загибелі моєї. Вем воистинну і усти сповідую, яко никтоже такий друг і предстатель, защититель і поборник, як ти, святий Ангеле: майбутніх бо Престолу Господнього, молишися про мене непотребном і паче всіх грешнейшем, та не вилучить

Преблагий душі моєї в день нечаяния мого і в день творіння злості. Не престай убт умилостивляя премилосердаго Господа і Бога мого, та відпустить гріхи моя, яже сотворих у всьому моєму житті, ділом, словом і всіма моїми чувствы, і имиже звістка долями врятує ма; хай покарає ма зде за Своєю невимовної милості, але так не картають і не истяжет ма онамо за Своїм нелицеприятному правосуддя; та сподобить ма принести покаяння, з покаянням ж Божественне Причастя достойне прияти, про се паче молю, та таковаго дару ревно бажаю. У страшний ж годину смерті неотступен буди мі, благий, охоронителю мій, проганяючи мрачныя демони, имущия устрашити притрепетную душу мою: захисти мене від тих ловления, коли імам преходити повітряна поневіряння, та зберігаємо тобою, безбідно досягну раю ми вожделеннаго, идеже обличчі святих і горніх сил постійно вихваляють всечестное і великолепое ім’я в Тройці славимаго Бога, Отця і Сина і Святого Духа, Емуже личить честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Настанова - Корисні поради