Материнська молитва за своє чадо

Материнська молитва за своє чадо

Слухати або читати онлайн дуже сильні материнські молитви за своє чадо. Кому молитися за свою дитину? У чому полягає сила материнської молитви за своє чадо? Про все докладніше в даній статті.

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистыя Твоєї Матері, вислухай мене, грішну й недостойну рабу Твою ( ім’ярек). Господи, в милості Твоїй владі чадо моє (ім’ярек), помилуй і спаси його імені Твого ради. Господи, прости йому вся гріхи, вільні і невільні, скоєні ним перед Тобою. Господи, привчай його на істинний шлях заповідей Твоїх і врозуми його й просвіти світлом Твоїм Христовим, во спасіння душі та зцілення тіла. Господи, благослови його в будинку, біля будинку, в полі, на роботі і в дорозі і на кожному місці Свого володіння. Господи, збережи їх під покровом Твоїм Святим від летить кулі, стріли, ножі, мечі, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки і від напрасныя смерті. Господи, захисти його від видимих і невидимих ворогів, від всяких бід, зол і нещасть. Господи, зціли його від всяких хвороб, очисти від всякия скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегши його душевні страждання і скорботи. Господи, даруй йому благодать Святого Духа на многії літа життя і здоров’я, цнотливості. Господи, дай йому Своє благословення на благочестиве сімейне життя і благочестиву дітонародження. Господи, даруй і мені, негідній і грішній рабі Твоїй, батьківське благословення на чадо моє в наступаючі ранку, дні, вечори і ночі, імені Твого ради, бо Царство Твоє вічне, всесильне і всемогутнє. Амінь. Господи, помилуй (12 разів).

Зміст статті

  • 1. Як правильно звертатися до Бога материнської молитви?
  • 2. Якою може бути материнська молитва?
  • 3. Звернення до Божої Матері
  • 4. Звернення до Миколи Чудотворця
  • 5. Звернення до Сергію Радонезькому
  • 6. Звернення до Великомучениці Софії
  • 7. Звернення до Гавриїлу Белостокскому
  • 8. Звернення до Пантелеймона
  • 9. Варто просити допомоги у Ангела-Охоронця?
  • 10. Сильна материнська молитва?
  • 11. Що ще може зробити віруюча мати?

Кожна мати бажає своїй дитині тільки самого хорошого здоров’я, успіхів у навчанні та особистому житті, щоб стороною обходили різні проблеми і неприємності. Мама-християнка, крім усього перерахованого, просить Бога ще й тому, щоб її діти були близькі до Нього і з дитинства знали про заповіді, дотримання яких здатне захистити їх від безлічі неприємних ситуацій.

Материнська молитва є своєрідним щитом, який захищає її чад від всього поганого, що може з ними статися. Звернення до Бога за своїх дітей повинно бути щоденним, тому що діти завжди потребують такої надприродною захисту. Для чого ще потрібна молитва матері? Як правильно молитися? І яким Святим «приходити» на прохання своїх дітей?

Як правильно звертатися до Бога материнської молитви?

Материнська молитва за своє чадоБудь-яка молитва, якщо вона не читається з книги або Біблії, є простим спілкуванням з Богом. Назвати це діалогом складно, тому що мало хто з віруючих насправді чув голос Божий. Але це не повинно бути приводом до того, щоб не звертатися до Бога, як до свого Батька або Одної. Таке спілкування передбачає, що людина не відволікається на якісь сторонні речі. Часом мамі це зробити складно – як тільки вона починає молитися за своє чадо, тут же в голові виникають думки, що стосуються приготування обіду, прання або прибирання. Від цього всього необхідно відмовитися, щоб повноцінно заглибитися в молитву.

Материнська молитва за своє чадоВ Слові Божому написано, що Творець дивиться на серце людини, а не на те, ким він є і що собою представляє. Тобто, молитва матері буде почута тільки в тому випадку, якщо вона звертається до Бога з чистим серцем і добрими намірами. Молитва не повинна бути корисливим. Здавалося б, якусь недобру вигоду може переслідувати матір, молиться за свою дитину? Це може бажання того, щоб він вступив в той навчальний заклад, в яке хоче його мати. Замість цього необхідно просто довіритися Богові і знати, що підлітка візьмуть саме в той ВУЗ, який йому насправді необхідний. Дитині ж залишається просто пробувати свої сили на вступних іспитах відразу в кілька освітніх установ.

Ще матері перед тим як просити за свою дитину перед Богом, необхідно покаятися у своїх гріхах, як усвідомлених, так і неусвідомлених. Тому що Творець противиться гордим, а тим, хто смиренний і лагідний перед Ним, дає благодать, благословляє й допомагає. Неможливо просити здоров’я для свого чада, коли серце переповнене злістю або образою на когось. Необхідно пробачити кривдника і смиренно молитися за своїх дітей. Також просити про щось конкретне треба до тих пір, поки не буде отримано відповіді або поки серце не прийде мир з приводу питання, який спонукав мати звернутися до Бога. Саме ці два критерії вказують на те, що молитва була почута.

Якою може бути материнська молитва?

Материнська молитва за своє чадоВикористання стандартних текстів для молитви добре для тих матерів, які нещодавно стали віруючими жінками і поки не знають, як правильно звертатися до Бога і про що говорити. Для тих матерів, які не хочуть використовувати в бесіді з Богом написані молитви, можуть користуватися такими способами:

  • Експромтом – коли в молитві жінка використовує власні слова і думки і говорити те, що «накипіло» на серце, виливає свої переживання за дитину і занепокоєння з приводу стану його здоров’я і майбутньої життя. Це розмова з Богом Отцем чи сином його Ісусом Христом, який спочатку може здатися одностороннім, як монолог, але якщо мати відчує від такої молитви втіху, спокій і мир, то можна вважати, що нею все зроблено правильно. Адже мета молитви отримати відповідь, який виражається в тому, що людина більше не переживає і не турбуватися, тому що повністю покладається на Божу волю.
  • Перед образом Святого – це може бути Богоматір, Микола Чудотворець, Сергій Радонезький, Великомучениця Софія, Гаврило Білостоцькі, Пантелеймон. При такій молитві важливо не говорити з іконою, а звертатися до того, хто на ній зображений. Також необхідно знати, що це за Святий і чому саме у нього варто просити допомоги в питаннях, що стосуються добробуту дітей.

Молитва експромтом – це крик душі до Бога, молитва Святому – це звернення, яке має певну мету. Розглянемо цей вид молитви більш детально.

Звернення до Божої Матері

Просити про своїх дітей у Марії необхідно тому, що вона сама мати, що народила світло від Святого Духа Спасителя нашого Ісуса Христа. Тому звернення до неї має особливої сенс. Прохання можуть бути найрізноманітнішими, не має значення і вік дитини – він може знаходитися ще в утробі або бути вже дорослою людиною.

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх отроків, отроковицю і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, виконай їх у страху Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському розсуд Твоєму, яко Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене в образ Твого нєбєснаго материнства. Уврачуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами завдані. Вручаю дитя моє цілком Господа мого Ісуса Христа, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Звернення до Миколи Чудотворця

Цей Святий не є вигаданим персонажем. Микола був звичайною людиною, що жила в ІІІвеке до Різдва Христового. Тяга до Богослужіння у нього з’явилася ще в дитинстві, а батьки, будучи цілком багатими людьми, не стали перешкоджати своєму хлопчикові в бажанні служити Господу. Ідея обмінюватися подарунками на Різдво належить саме йому. Микола особливо допомагав тим, хто хворів або жив у злиднях. Всі спадщину, яка залишилася йому після смерті батьків, було роздано людям, нужденним в грошах. Тому в молитві за своїх дітей кожна мати може звертатися до Миколи в разі, якщо її чадо має слабке здоров’я або коли у жінки не вистачає грошей на забезпечення своїх дітей.

Возбранный Чудотворець, Христовий угодник, Отче Миколаю! Ти світу виділяєш, свершая нескінченних чудес море. Підтримуєш духа фортеця у грішників, исцеляешь недужих і обуянных дияволом! Молю тебе, Святий отець! Помози грішного Господа синові (ім’я). Випроси для нього сил і фортеці, щоб стійко витримав випробування, що лягло тягарем на тіло його. Воспари добротою своєю над тілом його тлінні. Щоб дух протистояв напастей і підступам диавольским, спокусам негідним. Щоб благав разом з тими, кого Господь прийняв на небесах, про вічну славу Його! Амінь!

Звернення до Сергію Радонезькому

Не всі діти добре встигають у навчанні. З такої причини добре молитися саме цього Святого. Він був обраний Богом, коли ще перебував в материнській утробі і, дотримуючись посту і будучи немовлям, відмовлявся пити грудне молоко по середах і п’ятницях. Подорослішавши, він довго не міг навчитися читати і рахувати. Один старець помолився за нього і успіхи хлопчика в навчанні пішли на лад.

Про священна главо, преподобне і Богоносне отче наш Сергіє, молитвою твоєю, і віру, і любов, як до Бога, і чистотою серця, ще на землі в обитель Пресвятої Трійці душу твою устроивый, і ангельскаго спілкування і Пресвятої Богородиці відвідування сподобивыйся, і дар чудодейственныя благодаті приймальний, за отшествии ж твоєму від земних найпаче до Бога приближивыйся, і небесні сили приобщивыйся, але і від нас духом любве своеї не отступивый, і честныя твоя мощі, яко посудину повний благодаті й преизливающийся, нам оставивый! Велие маючи відвагу до Всемилостивого Владыце, молі врятувати раби Його, просто в тобі благодаті Його верующия і до тебе з любов’ю притекающия. Випроси нам від Великодаровитаго Бога нашого всякий дар, всім і коемуждо благопотребен, віри непорочні дотримання, градов наших твердження, світу умирение від голоду й пагуби, позбавлення від нашестя чужоплемінних збереження, скорботним розраду, недугующим зцілення, занепалим возставление, заблуждающим на шлях істини і спасіння повернення, подвизающимся зміцнення, благоделающим в благих справах і процвітання благословення, немовлям виховання, юним повчання, неведущим напоумлення, сиротам і вдовицам заступництво, відходить від цього временнаго житія до вічного блага уготовление і напуття, отшедшим блаженне упокоєння, і вся ни споспешествующими твоїми молитвами уподоб в день Страшнаго суду шуия частини избавитися, десныя ж країни общники бути і блаженний той голос Владики Христа услышати: прийдіть, благословеннии Отця Мого, наслідуйте приготоване вам царство від створення світу. Амінь.

Звернення до Великомучениці Софії

Святої Софії кожна мати повинна молитися за своїх дітей тому, що вона при житті відчувала чимало душевних мук, була вдовою і одна виховувала трьох дочок: Віру, Надію і Любов. Вона і її дівчата довіряли Богу і в усьому покладалися на Нього. Про такий сильній вірі стало відомо імператорові, який був здивований тим, що мати-одиначка сподівається більше на Господа, а не на язичницьких богів. Тоді він відправив до неї шамана для того, щоб та перевірила – настільки богобоязненна Софія зі своїми дочками, щоб встояти проти хитрощів язичницької проповідника. Як виявилося, так. Ніщо не зламало віру цієї жінки і її дочок, які до цього часу були вже дорослими дівчатами і в усьому підтримували свою матір.

Але чому вона Великомучениця? Тому що їй довелося поховати улюблених дітей. Адже імператору не сподобалася твердість Софії у вірі, і він піддав її дівчаток різноманітним тортурам, від яких Бог постійно захищав їх. Розуміючи те, що заподіяти біль дівчаткам не виходить, імператор вирішив позбавити їх життя через відсікання голови. Так Софія і попрощалася зі своїми гаряче улюбленими дітьми. Вона два дні знаходилася біля їх могил і тихо померла на третю добу.

О, багатостраждальна та премудра великомучениці Христового Софіє! Ти душею на небесах біля Престолу Господнього предстоиши, на землі ж, даною тобі благодаттю, різна совершаеши зцілення: призри убт милостивно на предстоящия люди і молящияся перед твоїми мощами, просящия твоєї допомоги: простягни до Господа святі молитви твоя про нас, і випроси нам відпущення гріхів наших, зцілення недужих, скорботним і бідним швидку допомогу: умоли Господа, хай подасть усім нам християнську кончину і добрий відповідь на Страшнем Суді Своєму, так сподобимся і ми купно з тобою славити Отця, і Сина, і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Звернення до Гавриїлу Белостокскому

Цей Святий помер у віці шести років. Перед Великоднем його викрали у батьків і піддали ритуальним тортурам. Мучили його довго, випускаючи кров через проколювання боків і живота. Ще живим його кинули на лісовій галявині, де він промучився і помер. Знайшли хлопчика на дев’ятий день після крадіжки. Святим він став тому, що ніхто з диких звірів не розірвав його, тварини захищали померлого від птахів, охочих поласувати мертвої плоттю. І кістки хлопчика навіть після тридцяти років поховання не змінилися. Багато православних матері моляться за своїх дітей саме йому, просячи захисту і одужання.

Младенческаго незлобия зберігачу та мученическаго мужності носія, Гавриїлі блаженне. Країни нашея адамант дорогоцінний і иудейскаго злочестивість обличителю! До тебе ми грешнии молитовно прибігаємо, і про своїх гріхах народила сокрушающеся, малодушності ж свого стыдящеся, любов’ю кличемо ти: наших скверн не возгнушайся, чистоти сый скарб; нашого малодушності не омерзи, довготерпіння вчителя; але паче, що немочі наша від небес бачачи, тих зцілення нам твоєю подай молитвою, і твоєї вірності Христу наслідувачі нас бути навчи. Аще ж терпляче хрест спокус і злостраданий понести не возможем, обаче і тоді милостивыя твоєї допомоги не позбав нас, угодниче Божий, але свободу і ослабу нам випроси у Господа: таже і молящияся про чадех своїх матері почуй, здоров’я і спасіння немовлям від Господа податися умоляяй: несть таковаго жестокаго серця, еже слуханням про муки твої, святий младенче, не розчулитися. І аще крім цього умиленнаго зітхання никоегоже благаго діяння принести возможем, але і таким розчуленим помислом наша уми і серця, блаженне, освітивши, на виправлення житія нашого благодаттю Божою нас настави: вложи в нас про спасіння душі і про славу Божу ревнощі невпинну, і про годину смертнем пам’ять невсипущу зберігає помози нам, найпаче ж у смертнем успінні нашому терзання демонская і помисли відчаю від душ наших заступництвом твоїм отжени, і ся сподіванням Божественнаго вибачення випроси, але ще і тоді, і нині славити нам милосердя Отця і Сина і Святого Духа, і твоє міцне заступництво, на віки віків. Амінь.

Звернення до Пантелеймона

Цей Святий за життя мав лікарську практику. До звернення до Бога і прийняття Його як свого Господа і Спасителя, він лікував людей виключно за гроші. Але коли пізнав християнство і перейнявся цією вірою, вирішив допомагати людям з їх хворобами безкоштовно. Тому йому необхідно молитися, коли дитина знаходиться у лікарні на лікуванні або взагалі перебуває в комі. Був випадок, коли Пантелеймон знайшов на дорозі дитину, яка померла від укусу отруйної змії. Він помолився Богу про воскресіння дитини і той ожив. Саме це чудо стало поштовхом до того, що Святий до кінця своїх днів допомагав хворим дітям і дорослим абсолютно безкоштовно і безкорисливо.

Звертаюся в мольбах до тебе, Пантелеймон-Цілитель! Даруй моєму дитині зцілення, ниспошли йому сили, доторкнися до плоті, поцілунок душу його. Погаси вогонь палаючий, вгамуй пристрасть, скасуй неміч. Розбуди раба Божого (ім’я), підніми його з одра хвороби. Обдаруй його Твоїм благословенням. Підкоряємося волі твоєї милости Твоєї очікуємо. В ім’я Отця, Сина і Святого Духа. Амінь.

Варто просити допомоги у Ангела-Охоронця?

Материнська молитва за своє чадоКожна людина при хрещенні отримує від Бога великий дар – свого Ангела Хоронителя. Таке відбувається і при хрещенні дітей. Ім’я, яке дається дитині, носить і його Ангел. Багато священиків вважають, що такий Захисник є навіть у тих, хто не проходив через обряд хрещення. Це невидима сила, яка допомагає у важких життєвих ситуаціях і проблемах. Тому молитися Ангелу Хранителю про свою дитину теж треба. Про що його просити:

  • про охорону дитини під час поїздки або подорожі;
  • про те, щоб Ангел був наставником чада і підказував, як йому діяти в тій чи іншій ситуації;
  • про підготовку дитини до Божого суду, щоб він розумів, що все в свій час постануть перед Богом, і будуть відповідати за свої вчинки;
  • про застереження про небезпеку, коли Ангел «дає» знаки дитині, захищаючи його від тієї або іншої дії.

Не потрібно нехтувати тією допомогою, яку може надати Ангел Хоронитель. Адже якщо з дитиною трапилася якась біда, то цей заступник в силі подбати про чаді і наставити його на правильний шлях. Але не варто забувати, крім всіх перерахованих Святих і Ангела, молитися за дітей необхідно, насамперед, самому Богу, тому що саме Він створив кожної дитини і знає його ще з утроби, відає думки і бажання серця. Навіть мати не знає своєї дитини так добре, як його знає Господь.

Сильна материнська молитва?

Материнська молитва за своє чадоБезумовно, так. Немає молитви сильніше. Тільки мати, яка народила своє дитя і яка вигодувала його грудьми, любить його настільки сильно, що її молитва може «пересувати» гори, як написано в Біблії. І це не варто сумніватися. Хто ще завзятіше матері буде молитися за дитину, який відчайдушно потребує зцілення або звільнення? Тільки мати, що народила його на цей світ.

Добре, якщо батьки моляться за своїх дітей разом. Тому що в Писанні говориться про те, що «де двоє або троє, там Я посеред них». Тобто, спільна молитва має свої переваги. Матерям можна збиратися і молиться за своїх дітей разом. Крім цього вони можуть допомогти один одному, маючи тісне спілкування. Спільно вирішити проблему завжди легше, тому віруючим мамам просто необхідно і навіть обов’язково спілкуватися між собою, ходити в гості, допомагати і разом молитися.

Що ще може зробити віруюча мати?

Материнська молитва за своє чадоМатеринська молитва за своє чадо – це обов’язкове дійство кожної жінки, яка має дітей. Молитися можна навіть тоді, коли не було про що просити. В такі моменти можна просто дякувати Богові за те, що з дитиною все добре – він не хворіє, встигає у навчанні, слухається батьків і поважає старших. Молитва-прохання за чадо необхідна, якщо сталася якась проблема. Не завадить матері молитися і за майбутнє своїх дітей – їх подальшу освіту, вибір професії, вибір супутника життя, вибір підприємства, в якому працювати, народження дітей (онуків).

Крім фізичних потреб, які мають хлопчики і дівчатка, не варто матерям забути про їх духовному розвитку. Варто молитися за те, щоб діти вчилися виконувати Божі заповіді, розуміли їх значення, любили читати Біблію і говорили про Бога і свою віру в Нього без сорому всім друзям і знайомим. Для цього необхідно бути хорошим прикладом і своїм життям показувати те, яким повинен бути віруюча людина. Крім молитви і особистого прикладу кожна мама має благословляти своє чадо через покладання рук, коли він виходить з дому, лягати спати, прокидається. Благословення – це побажання всього найкращого, що тільки може побажати материнське серце своїй дитині, тому що це теж має величезну силу.

Настанова - Корисні поради