Ісусова молитва: текст російською мовою

Ісусова молитва: текст російською мовою

Слухати аудіо онлайн або читати текст Ісусової молитви, Символ Віри російською і церковнослов’янською мовою з наголосами. Ісусова Молитва — стародавній рецепт порятунку душі людської!

Господи, Ісусе Христе, Сину і Слове Божий, заради молитов пречистої Твоєї Матері, помилуй мене, грішного

Господи, Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй мене, грішного.

Господи, Ісусе Христе, помилуй мене.

Господи, помилуй.

Ісусова молитва церковнослов’янською:

Возбранный Воеводо і Господи, пекла переможцю,

яко избавлься від вечныя смерті, похвальна восписую Ти,

створення і раб Твій;

але, яко имеяй милосердя невимовне,

від всяких ма лих свободи, зовуща:

Ісусе, Сину Божий, помилуй мене.

Зміст статті

  • 1. Мета Вселенських соборів
  • 2. Розбіжність з католиками
  • 3. Що краще: читати чи співати?

Ісусова молитва: текст російською мовоюПро молитви Ісусової пишуть багато і по-різному, не дивно заплутатися. Деякі пропонують чудодійні слова, як панацею, без якої неможливо врятуватися. Інші суворо попереджають – це камінь спотикання: про нього можна розбитися, а замість користі отримати шкоду. Потрібна така молитва? Побоюватися її або, навпаки, терміново взяти на озброєння?

Ми з одного тіста, а смак різний

Всі ми влаштовані однаково, і в той же час дуже відрізняємося: за інтелектом, за рівнем християнізації, розуміння православного вчення, глибині віри, здібностями, темпераментом, властивим пристрастям, нарешті, за ступенем рішучості слідувати за Христом. Що одному добре, то іншому – смерть. Практикуючи молитву, будете мати уявлення про її вплив на:

  • події;
  • власне перетворення;
  • оточуючих людей;
  • зміни в житті.

Приступати до неї треба обдумано. Слухати поради, але вибирати свій шлях, спираючись на досвід святих. Слідувати їх прикладу, але не копіювати. Переймати знання, але усвідомлювати, що їх рівень очищення душі і наш відрізняється, як небо від землі. Ми зроблені з одного тіста, але володіємо індивідуальністю. Як вона проявиться не дізнаєтеся, поки не випробуєте диво-молитви на власній шкурі.

Таємниця Ісусової молитви

Ісусова молитва: текст російською мовоюСекрет 1. Істинна віра. Святі апостоли говорили: Ми проповідуємо Христа розп’ятого, що Він – Син Божий воскрес. По суті – це короткий зміст Євангелія. Такою ж якістю має молитва Ісусова. Вона укладає у собі православне вчення, відокремлюючи існуючу єресь (брехня). Справжні християни вірять, що Ісус не тільки людина, Він:

  • Господь, тобто Бог.
  • Христос – Месія, про якого пророки свідчили.
  • Син Божий, що існував завжди (до створення всесвіту).
  • Секрет 2. Покаяння.До Імен Господа додано прохання про помилування. Людина вірить: Обіцяв спасіння –виконає Своє слово. В кінці визнаємо себе грішними – це смирення, без якої молитва не буде ефективною. Головна мета праці – придбати:

    • всебічний довіра Богу;
    • істинне покаяння (гріхи Святий Дух відкриває поступово);
    • прагнення до смирення, замість гордині і марнославства;
    • Благодать, очищення від пристрастей.

    Примітка: певною мірою подібні мети підходять майже до всіх молитов. Чому Ісусового вважається найсильнішою? Далі розглянемо головні причини, через які її так підносять.

    Секрет 3. Ім’я.Таємниця полягає в Імені Господа. Повернувшись з проповіді, апостоли захопленням розповідали Христа: Ім’я Твоє і біси коряться нам! Його Іменем зцілювали, умертвляли (приховали ціну маєтки), воскрешали. Сам Господь обіцяв: все, прощення в Ім’я Моє, дасть Батько Небесний.

    Ісусова молитва: текст російською мовоюСекрет 4. Непрестанность.Біси – хитрі і брехливі створення, ненавидять людини. Вони щомиті ведуть проти нас війну, щоб погубити, увергнути душі в пекло. Сили перевершують людські, але не Боже. Є зброя проти них – з’єднання з Господом допомогою молитви. Тільки «забули» про Бога – тут же стали беззахисними перед нечистю.

    Щоб ворог не встиг оволодіти нами, не вселив свої капості, Ісусова молитва читається невпинно. Вона стає щитом, що оберігає від нападів бісівських. Так як, Імені Христа вони не виносять і біжать, то людина очищається і позбавляється від гріхів. Пристрасті, властиві душі, підпорядковує собі, не даючи «окупантам» розпоряджатися власним серцем.

    Примітка: Секретів у молитви Ісусової набагато більше, але для початківців досить знати цього мінімуму, щоб розуміти, з якою метою її читати. Навіщо вона потрібна, і чи готовий до цього християнин.

    Як біси впливають на людину?

    Ісусова молитва: текст російською мовоюЩоб растлить, поневолити волю, нечисті духи влагают помисли. Перш ніж зробити який-небудь гріх, в людині зароджується думка. Він її приймає, починає обмірковувати. Навіть зрозумівши, що це шкідлива для душі річ, пробує протистояти, але перемагається диявольською хитрістю. Трохи посмакував злочин в розумі, а потім взяв та й зробив його:

    • розумію, що обжиратися шкідливо, але не можу відмовитися;
    • знаю: грошолюбство – зло, але хочу, хочу, хочу…, і як заведений механізм, людина витрачає життя на придбання все нових і нових «іграшок», льстящих власному самолюбству, понад усяку міру;
    • відаю, що наркотики – це смерть, але втриматися неможливо;
    • відчуваю, що живу неправильно, треба змінитися – та куди там, ліньки навіть думати про своє спасіння і т. д. і т. п.

    Так пристрасті і гріхи проникають у серце людини, стаючи його сутністю, повністю підпорядковуючи його собі волю. Душа, поневолена дияволом, позбавляється свободи, не роблячи те, що хоче, а що диктують біси.

    Господь приніс нам свободу

    Багато хто навіть не знають, що таке справжня свобода. А це найцікавіша (безцінна) річ. Після позбавлення від рабства гріха (можливо тільки з допомогою Христа), купується це благо. Господь сказав: “Віруйте в Істину (зміст Ісусової молитви), і Вона зробить вас вільними. Що це означає?

    Скажете горі ввергнуться в море – і рушить з підстав своїх, хочете перейти річку, як суходолом – ідіть, не бійтеся. Дощ потрібен? Просіть в Ім’я Господнє, і небо буде коритися вам. Мертвого воскресити – будь ласка!Скажете фантастика? Ні, дорогі мої, це чиста правда. І такі святі були на землі.

    Примітка: Так, не кожному це дано. Віри в нас мало, її практично немає, інакше стали б святими. Треба хоча б усвідомлювати свою неміч.

    Молитва Ісусова – стародавній рецепт порятунку

    Ісусова молитва: текст російською мовоюУ 136 псалмі є слова: Блаженний(має спілкування з Богом)хто розіб’є голови твоїх (донька вавилонська)немовлят об камінь. Людини, яка не знає тлумачення, текст може збентежити: яка жорстокість! Насправді, все просто. Це рецепт порятунку від підступів диявола:

  • Немовлята– помисли, які він вкладають в наші уми.
  • Камінь– Христос.
  • З помислами не ведуть розмов, суперечок, їх не смакують, не чекають, коли ті виростуть і вкинуто в гріх. Не даючи влаштуватися в розумі, поки вони діти, їх треба бити молитвою Ісусовою, Його Ім’ям. Так як, думки в голові рояться постійно, то і невпинно моляться.

    Потрібна молитва мирянам?

    Ісусова молитва: текст російською мовоюВсі святі рекомендували читати молитву Ісусову мирянам. Люди можуть, хоча б частково випробувати її дію на собі. Інша справа: вийде чи ні. Все залежить від самої людини. Існує кілька ступенів оволодіння нею, які проходить молиться:

  • Словесна– читається в самоті вголос, щоб чути себе, тренувати увагу, позбутися від неуважності.
  • Розумна– якщо не одні, але є можливість, моліться про себе (можна практикувати одночасно з першою). Дивлячись по ситуації.
  • Діяльна– робите все те ж саме, але посилюючи увагу, концентрацію, вдумливість у зміст, підключаєте покаянний і смиренний дух, виділяєте на молитву більше часу. Цьому треба вчитися. Наберіться терпіння, поки не прийде навик.
  • Перескакувати ступені не можна. Спочатку освоюють першу, другу, третю, закріплюючи і перевіряючи, чи правильно це робиться. На цих етапах нічого небезпечного для мирянина немає, а от наступні етапи практикують тільки під наглядом наставника:

    • розумно-серцева;
    • самодвижная і далі.

    Примітка: Зважаючи зайнятості, читати молитву безперервно не вийде. При бажанні можна знайти хоч трішки часу, щоб перевірити свої сили. Хто знає, може ви майбутній святий, і все вийде (зрозуміло, з допомогою Господа).

    Може молитва нашкодити?

    Нечего на зеркало пенять, коль рожа крива. Попередження про небезпеку (смуток, мари, принадність, скорботи) стосуються не молитви, а людину. Як тільки він побачить користь і плоди, диявол чіпляє на гачок гордині. Той, хто молиться, вже не в покорі, він уявляє про своє високе становище, приписуючи заслуги собі, а не Богу. Господь відступає, а диявол починає мстити. До покірним він не може доторкнутися.

    Умови для освоєння Ісусової молитви

    Ісусова молитва: текст російською мовоюПід час молитви не можна нікого представляти, малювати образи, навіть добрі враження і думки треба залишити за бортом свідомості. Необхідна розумова тиша. На першому етапі постійно буде щось відволікати, заважати, перешкоджати, нападати позіхання, але ви вчіться тримати в собі Дух покаяння і смирення, не розсіюючись розумом по-всякому приводу. Не відразу, але навик прийде. Що для цього потрібно:

    • Розуміти сенс кожного слова.
    • Вірно визначити мету, для чого звертаєтеся до Господа.
    • Можливість усамітнення як фізичної (особливо коли вирішите приділяти молитві певну кількість часу), так і внутрішнього (молитися навіть тоді, коли навколо шумлять).
    • Поступово прагнути до системності.
    • Дотримувати помірність – втомилися, залиште, відверніться на інші справи.

    Слова молитви стануть паличкою-виручалочкою завжди і скрізь: перед кабінетом начальника, іспитами, виниклими проблемами, навіть якщо летите назустріч автомобілю, за дві секунди до зіткнення встигнете прокричати (вголос або подумки): Господи, помилуй! Це теж молитва Ісусова, скорочений варіант.

    Висновок: Стислість і простота Ісусової молитви роблять її доступною всім людям. Сила її проти пристрастей і бісів перевірена століттями. Спочатку ви навчаєтесь – потім вона сама буде вас вчити, вірніше Святий Дух, що перебуває у вас. Показник, що моліться правильно – радість, зростаюча любов до ближніх, до людей, до Бога.

    Настанова - Корисні поради